Xiaomi Mi 9 kommer att anvÀnda Snapdragon 855-chipset, bekrÀftar VD

Xiaomi Mi 9 specifikationer, funktioner, pris: ryktet sammanfattning

“Det kommande Xiaomi Mi 9-flaggskeppet kommer ocksĂ„ att ha en trippel-bakre kamerainstĂ€llning med en primĂ€r 48-megapixelsensor”

Xiaomi bekrÀftade nyligen att dess kommande flaggskeppssmartphone, Mi 9, kommer att tillkÀnnages den 20 februari. Bortsett frÄn lanseringsdatumet har flera andra detaljer om smarttelefonen ocksÄ bekrÀftats av Xiaomi-tjÀnstemÀn. Bara igÄr publicerade VD Lei Jun bilder pÄ Weibo som visade baksidan av Mi 9 i en fin gradientfinish. Företaget publicerade ocksÄ en teaser pÄ sin Twitter-sida och avslöjade att telefonen kommer att ha en tredubbel kamerainstÀllning pÄ baksidan. Och nu har VD bekrÀftat att Mi 9 kommer att drivas av den senaste Snapdragon 855-chipsetet.

NÀstan allt om den kommande Xiaomi Mi 9 har antingen lÀckt ut eller bekrÀftats nu. Xiaomis VD Lei Jun i en intervju med varumÀrkesambassadören Wang Yuan avslöjade att telefonen verkligen kommer att anvÀnda Snapdragon 855-processorn. Det har förekommit flera rykten och rapporter om att telefonen skulle anvÀnda denna chipset, sÄ det hÀr Àr inte en sÄ stor överraskning. Snapdragon 855 Àr den senaste processorn frÄn Qualcomm och Àr byggd med en 7nm tillverkningsprocess. Detta gör den mycket kraftfullare och effektivare Àn den tidigare generationen Snapdragon 845-chipset.

SkÀrmdump 15-02-2019 kl. 14.31.11

NÀr det gÀller andra specifikationer för enheten sÀgs Xiaomi Mi 9 innehÄlla en 6,4-tums full-HD + -skÀrm med ett vattendroppskÄr högst upp. Snapdragon 855-chipset kommer att vara utrustad med upp till 8 GB RAM och 256 GB intern lagring. Telefonen har ocksÄ bekrÀftats att den har 27W snabbladdningsteknik och kommer enligt uppgift att anvÀnda ett 3 500 mAh batteri.

I kameravdelningen kommer telefonen att ha tre kameror pÄ baksidan. Den primÀra sensorn kommer att vara en 48-megapixel Sony-enhet, som uppenbarligen tar superhögupplösta bilder. Xiaomi medgrundare Wang Chuan publicerade nyligen nÄgra bilder tagna med Mi 9 och de ser bra ut. De andra tvÄ sensorerna kommer att vara en superbred vinkel- och djupenhet. Det Àr allt vi vet för nu, men vi behöver inte vÀnta mycket lÀngre för att fÄ reda pÄ det.

BÄde Xiaomi och Samsung hÄller sina lanseringsevenemang samma dag, sÄ vi Àr inte sÀkra pÄ hur saker kommer att gÄ den dagen. Vilken telefon ser du mest fram emot?