Xiaomi Mi 9 specifikationer, funktioner, pris: ryktet sammanfattning

Xiaomi Mi 9 specifikationer, funktioner, pris: ryktet sammanfattning

“Xiaomi Ă€r redo att lansera Mi 9 den 20 februari samma dag som Samsungs Unpacked Event för Galaxy S10-serien”

Xiaomi Mi 8 tog sig aldrig in i Indien, men lÄt oss hoppas att dess eftertrÀdare, Xiaomi Mi 9, kommer till landet. Tja, det beror pÄ att enheten förvÀntas vara ett prisvÀrt flaggskepp med förstklassiga funktioner. Smarttelefonen har planerats presenteras den 20 februari, samma dag dÄ Samsung kommer att visa upp sitt helt nya Galaxy S10-sortiment. Detta betyder att det kinesiska varumÀrket vill tÀvla med de bÀsta, och att döma av lÀckorna och rykten kring den kommande Mi 9 har det ganska mycket att skryta med. Vi har samlat alla rykten och spekulationerna runt Xiaomi Mi 9 pÄ ett stÀlle för att hjÀlpa dig att mÄla en tydligare bild av vad handenheten kan ge till bordet.

En stor skÀrm med ett okonventionellt hack

Mi 9-koncept 3 - i text

Med utseendet pÄ det kan Mi 9 kanske bara starta en ny trend med sitt okonventionella hack. Denna utskÀrning Àr lika liten som ett vattendroppskÄr, men Àr formad som ett traditionellt hack. Detta kommer definitivt att fÄ det att sticka ut bland mÀngden. Detta hak sitter tydligen pÄ en 6,4-tums AMOLED-skÀrm som har en full HD + -upplösning. SÄ hÀr Àr Ànnu ett flaggskepp som inte tar Quad HD-sprÄnget i Är. Som du kan se pÄ de lÀckta bilderna Àr panelen omgiven av minimala ramar, vilket förbÀttrar utseendet ytterligare.

Trippel bakre kameror med högupplöst 48MP-sensor

Xiaomi-Mi-9

NÀstan alla lÀckta bilder pÄ den hÀr telefonen har avslöjat att en trippelkamerainstÀllning kommer att finnas pÄ baksidan. Och det sÀgs att huvudsensorn bland de tre kommer att erbjuda en jÀttestor 48MP-upplösning. Det förvÀntas vara Sony IMX586-sensorn, som kommer att utrustas med pixelbinningstekniken för att klicka pÄ skarpare bilder i situationer med svagt ljus. Upplösningarna frÄn de andra tvÄ kamerorna Àr inte klara Àn, men en av dem uppskattas ocksÄ vara en TOF-sensor. Nyligen lade Xiaomi medgrundare Chuan Wang ut tre fotografier tagna av den kommande handenheten, som visar en hög detaljnivÄ och ett bra dynamiskt omfÄng.

Var Àr fingeravtryckslÀsaren?

Till skillnad frĂ„n Mi 8 har den bakre ytan pĂ„ Mi 9 ingen fingeravtryckslĂ€sare. Och eftersom fascia Ă€r en helskĂ€rmsyta, finns det bara en plats dĂ€r fingeravtryckslĂ€saren kan ligga – under skĂ€rmen. Om det Ă€r sant kommer det att vara den första Xiaomi-smarttelefonen som levereras med en fingeravtryckslĂ€sare.

Snabbare laddning

Rykten sÀger att Xiaomi Mi 9 kommer att levereras med ett batteri pÄ 3 500 mAh inuti. Det Àr inte en stor batteristorlek enligt dagens standard, sÀrskilt med tanke pÄ att den snart lanserade Redmi Note 7 (recension) kommer med en 4000 mAh-cell under huven. Men Xiaomi vill att du aldrig ska inse den lilla karaktÀren hos Mi 9s batteri, eftersom den tydligen har utrustat enheten med 32W snabb laddningsstöd. Denna funktion kommer att möjliggöras genom Qualcomms Quick Charge 5.0-teknik. Det som dock Àr en besvikelse Àr att inget trÄdlöst laddningsstöd har nÀmnts i nÄgra av lÀckorna.

Kraftfulla inre

Mi 9_5

Snapdragon 855 Àr den absolut bÀsta SoC som finns tillgÀnglig just nu, och kommer dÀrför att driva nÀstan alla Android-flaggskepp i Är. Det Àr dÀrför ingen överraskning nÀr VD Lei Jun bekrÀftade att Mi 9 kommer med Qualcomms senaste och bÀsta. Dessutom kommer Xiaomi förmodligen att para ihop chipset med 10 GB RAM i avancerad modell. Varianter med 6 GB och 8 GB RAM förvÀntas ocksÄ slÀppas av företaget.

Stöd för 5G-nÀtverk

Vissa lÀnder i vÀrlden kommer att se 5G-nÀtverk utplacerade senare i Är, varför ett antal smarttelefontillverkare hoppar 5G-vagnen tidigt. Och rykten tyder pÄ att Xiaomi ocksÄ kommer att göra detsamma med Mi 9. NÀrvaron av Snapdragon 855 Àr det ytterligare beviset pÄ denna möjlighet eftersom den kan kopplas ihop med Qualcomms X50-modem som har byggts för att stödja nÀsta generations mobilnÀt.

Andra detaljer

Mi 9_2

Den frÀmre kameran som kommer att sitta inne i telefonens hack kan vara en 24MP-enhet. Detta kan betyda att samma kamera som finns pÄ Mi Mix 3 (första intryck) ocksÄ kommer att ta sig in pÄ den nya Mi 9. HÄll inte dina förhoppningar höga för en 3,5 mm jack, nu nÀr Xiaomi redan har presenterat sin AirPod -klon trÄdlösa hörlurar. NÀr det gÀller programvaran finns det en stor chans att den nya MIUI 11-versionen kommer att debutera pÄ luren med nya funktioner, vilket vi Àr mycket glada att se.

Det hÀr Àr alla detaljer som Àr kÀnda om den kommande Xiaomi Mi 9 vi har just nu. Som vi sa Àr den 20 februari nÀr de kommer att bekrÀftas eftersom telefonen sannolikt kommer att meddelas det datumet. Vi fÄr ocksÄ se flaggskeppet den 24 februari vid varumÀrket före MWC-evenemanget.