Xiaomi Mi 9 vs Mi 9 SE: jÀmfört pris och specifikationer

Xiaomi Mi 9 vs Mi 9 SE: jÀmfört pris och specifikationer

“Xiaomi Mi 9 SE Ă€r den mindre kraftfulla och billigare versionen av Mi 9, men den har fortfarande mycket slag”

Flaggskeppslanseringarna för 2019 har officiellt börjat. Medan Samsungs nya smartphones i Galaxy S10-serien hÀmtar all rampljuset kommer prismedvetna marknader som Kina och Indien att vara mer intresserade av den nya Mi 9. Xiaomi har presenterat tre varianter av telefonen, standard Mi 9, den billigare Mi 9 SE och toppen av linjen Mi 9 Transparent eller Explorer Edition. Som det Àr fallet med alla Xiaomi-flaggskepp Àr de nya smartphonesna mycket billigare Àn de premium-smartphones de konkurrerar med, trots likheterna i funktioner och nyckelfunktioner.

Xiaomi Mi 9 Àr en mycket imponerande smartphone pÄ papper, men om du vill ha nÄgot mindre och billigare bör du titta pÄ Mi 9 SE. I det hÀr inlÀgget ska vi jÀmföra de tvÄ smartphonesna, inklusive deras nyckelspecifikationer och priser för att hjÀlpa dig att bestÀmma vilken som kan vara ett bÀttre val för dig.

Mi 9 vs Mi 9 SE-pris

Xiaomi Mi 9-priset börjar vid 2999 RMB, vilket Àr ungefÀr 32 000 Rs i indisk valuta. Detta Àr för telefonens basvariant, som levereras med 6 GB RAM och 128 GB internt lagringsutrymme. Om du vill ha en variant med 8 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme, mÄste du betala RMB 3 299. Det Àr ungefÀr Rs 35.000 och fortfarande billigare Àn basen OnePlus 6T. Mi 9 finns att köpa i fÀrgalternativen Lavender Violet, Ocean Blue och Piano Black.

XIaomi Mi 9Xiaomi Mi 9

Kommer till MI 9 SE, den hÀr telefonen börjar vid RMB 1 999 (~ Rs 21 000) för varianten med 6 GB RAM och 64 GB lagring. Den finns ocksÄ med 6 GB RAM och 128 GB lagring, men det kostar 2299 RMB (~ 24 300 Rs). Den kommer i samma fÀrgval som Mi 9.

BÄda telefonerna Àr för nÀrvarande tillgÀngliga för förbestÀllning i Kina just nu, med officiell försÀljning som börjar den 26 februari. Om du befinner dig i Kina kan du gÄ till online-ÄterförsÀljare som JD.com eller Tmall för att fÄ telefonerna.

Xiaomi Mi 9 vs Mi 9 SE specifikationer

NÀr det gÀller hÄrdvara Àr Mi 9 uppenbarligen bÀttre Àn Mi 9 SE. Till exempel har Mi 9 den senaste Snapdragon 855-processorn och levereras med maximalt 8 GB RAM och 128 GB inbyggt lagringsutrymme. En microSD-kortplats Àr tillgÀnglig om du vill lÀgga till mer lagringsutrymme. Telefonen anvÀnder Gorilla Glass 6 pÄ framsidan, som skyddar 6,39-tums FHD + Super AMOLED-panelen. Ett hack finns pÄ toppen, som rymmer en 20-megapixelsensor. Xiaomi har ocksÄ inkluderat en optisk fingeravtrycksscanner som Àr snabbare och mer exakt Àn Àldre sensorer.

PÄ baksidan har telefonen en trippelkamerainstÀllning, vilket Àr en första för Xiaomi. Installationen bestÄr av en primÀr Sony IMX586 48-megapixelsensor, en 12-megapixel tele-kamera och en 16-megapixel vidvinkelkamera. Den upphöjda bakre kamerainstÀllningen Àr skyddad av Safirglas, vilket lÀtt ska skydda det mot skador. Telefonen levereras med ett 3.300 mAh batteri, den enda icke-imponerande delen om den hÀr telefonen. Det nyare 7nm Snapdragon 855-chipet bör dock hjÀlpa telefonen att hÄlla mycket lÀnge och den stöder ocksÄ 27W snabb laddning. Den kör Android 9.0 Pie med MIUI 10 pÄ toppen.

Xiaomi Mi 9 SEXiaomi Mi 9 SE

Över vid Mi 9 SE-bordet Ă€r sakerna fortfarande ganska imponerande. Telefonen liknar Mi 9, men har en mindre kropp tack vare den 5,97-tums AMOLED-skĂ€rmen. Mi 9 SE har ocksĂ„ en fingeravtryckslĂ€sare pĂ„ skĂ€rmen och ett litet skĂ„r pĂ„ toppen. Det Ă€r den första smarttelefonen i vĂ€rlden som drivs av den nya Snapdragon 712-chipsetet. Processorn Ă€r kopplad till maximalt 6 GB RAM och 128 GB lagring.

Telefonen har en trebaks kamerainstÀllning, men den Àr naturligtvis inte lika imponerande som flaggskeppet Mi 9. Du fÄr fortfarande Sony IMX586 48-megapixelsensor som den primÀra kameran, men de andra tvÄ sensorerna Àr en 8- megapixel telefoto och en 13 megapixel vidvinkel. PÄ grund av den mindre storleken har Mi 9 SE ett lite mindre 3 070 mAh batteri med 18 W snabb laddningsstöd.