Xiaomi MIUI launcher kan få applådor och appgenvägar

Xiaomi MIUI launcher kan få applådor och appgenvägar

“Svep upp och svep ner gester f√∂r att komma √•t appl√•dan och g√• tillbaka till startsk√§rmen verkar inte fungera f√∂r n√§rvarande”

Poco F1: s (recension) Poco-launcher kom med en dedikerad applåda, även om den traditionella MIUI saknade en. Det kommer dock att förändras snart eftersom Xiaomi sägs testa ett inbyggt applådealternativ i sin anpassade MIUI-hud tillsammans med appgenvägar. Den senaste MIUI launcher alpha build med version nummer 4.10.6.1025-06141703 ger äntligen den efterlängtade applådan. Baserat på skärmdumparna måste användarna trycka på mittknappen på dockningsstationen för startskärmen för att öppna applådan, liknande tredjepartsstartare.

MIUI launcher

Men svep upp och svep ner gester för att komma åt applådan och gå tillbaka till startskärmen verkar inte fungera för nu, men det är möjligt att Xiaomi kan inkludera dessa alternativ med den slutliga byggnaden. När du öppnar applådan placeras alla nyligen använda appar på toppen, medan alla andra nedladdade appar listas nedan i alfabetisk ordning som vanligt. Startprogrammet innehåller också en nedåtpil på toppen och knackar på vilken som kollapsar applådan.

Dessutom innehåller MIUI launcher alpha också appgenvägar, en funktion som introducerades med Android 7.0 Nougat. Den visar snabba åtgärder när en appikon är långtryckt och låter användarna utföra specifika uppgifter för appen direkt. Eftersom startprogrammet fortfarande befinner sig i alfa-testfasen kanske det inte är perfekt för daglig användning, men det borde bli mer polerat och redo att släppas under de kommande veckorna, även om en tidslinje ännu inte har avslöjats.