Xiaomi patentar en smartphone med fyrsidig böjd skärm

Xiaomi patentar en smartphone med fyrsidig böjd skärm

“Xiaomi verkar utveckla en smartphone med ett sk√§rm-till-kropp-f√∂rh√•llande p√• n√§stan 100 procent”

Under de senaste åren har den kinesiska elektronikjätten Xiaomi introducerat ett antal innovativa smartphones. Några av dessa inkluderar Xiaomi Mi Mix, Mi Mix 3 och Black Shark. Företaget har också patent för en handfull futuristiska smarttelefondesigner. För bara ett par dagar sedan patenterade varumärket en smartphone med en dubbelhåls selfie-kamera. Nu har tillverkaren patenterat ytterligare en telefon med en futuristisk design, som tar skärmteknik från kant till kant till en helt ny nivå.

Xiaomi fyrsidigt kantpatent

Xiaomis nya smartphone-patent publicerades på Global designdata basen av World Intellectual Property Office (WIPO). Patentet visar upp en telefon med en böjd skärm på hela skärmen. Särskilt är handenhetens skärm krökt inte bara på sidorna utan också på toppen och botten. Detta patent verkar ha ett förhållande mellan skärm och kropp på 100 procent, vilket är den heliga graden av smarttelefons skärmteknologi som telefonmakare försöker uppnå.

Xiaomi fyrsidig smarttelefonpatent

I patentet har telefonen dessutom inga portar eller knappar, förutom USB Type-C-porten längst ner. På baksidan har enheten en horisontellt placerad dubbelkamerainställning, som åtföljs av en LED-blixt. Smartkamerans selfie-kamera syns inte i patentbilderna. Dock förväntas den främre skytten placeras under skärmen, precis som fingeravtryckssensorn.

Från och med nu är det inte klart när exakt Xiaomi introducerar en smartphone med en fyrsidig kantskärm. Det är dock mycket möjligt att varumärket kan avslöja en sådan telefon någon gång i år, med tanke på takten i den snabba utvecklingen inom smarttelefontekniken. Så för tillfället kan vi bara vänta och se när det finns en vidare utveckling i frågan.