Xiaomi Redmi Go första intryck: kan det störa ingÄngssegmentet?

Xiaomi Redmi Go första intryck: kan det störa ingÄngssegmentet?

“En nĂ€rmare titt pĂ„ Xiaomis mest prisvĂ€rda smartphone – Redmi Go”

Enligt en IDC-rapport för Indiens telefonmarknad under Q4 2018 anvĂ€nder 56 procent av mobilanvĂ€ndarna i Indien fortfarande en funktionstelefon. Det Ă€r en hĂ€pnadsvĂ€ckande statistik och Ă€r delvis anledningen till att landet Ă€r den största smarttelefonmarknaden i vĂ€rlden – det finns sĂ„ mycket utrymme att vĂ€xa.

Xiaomi IDC stat

Med det sagt kan de flesta telefonanvÀndare inte ta steget och köpa mellanklass- eller flaggskeppsenheter direkt. DÀrför meddelade Xiaomi nyligen Redmi Go i Indien, en plÄnboksvÀnlig telefon som ocksÄ rÄkar vara varumÀrkets första erbjudande som levereras med Googles Android Go-programvara. Vid lanseringsevenemanget i Delhi lyckades jag fÄ tag pÄ en enhet och hÀr Àr mina första intryck av samma sak.

Redmi Go 02

Xiaomi Redmi Go drar paralleller till sin föregÄngare, Redmi 5A (recension), i designavdelningen. Men den hÀr gÄngen erbjuder företaget ocksÄ enheten i en helt ny blÄ nyans, som ser fantastisk ut. Det Àr precis rÀtt mÀngd flashiga och eftersom företaget har valt en matt yta mot baksidan, kommer enheten inte heller att vara klibbig. Med det sagt kan köpare som loWoking för en subtilare nyans hÀmta smarttelefonen med ett helt svart fÀrgjobb ocksÄ.

Redmi Go 07

NÀr det gÀller resten av designen har Redmi Go mjuka kurvor mot baksidan och rundade hörn lÀngs kanterna som inte bara ser bra ut utan ocksÄ ger telefonen en utmÀrkt kÀnsla i handen. Dessutom, tack vare smarttelefonens kompakta fotavtryck, kunde jag anvÀnda enheten bekvÀmt med bara en hand. Dessutom, medan smarttelefonen har konstruerats i sin helhet med polykarbonat, kÀnns det inte billigt eller spetsigt. I sjÀlva verket kÀndes bakpanelen exceptionellt robust och det fanns inga fall av att böja sig i eller runt enhetens ram heller.

För portar och knappar har Redmi Go en hybrid-SIM-plats placerad mot vĂ€nster fascia. Enhetens högra ryggrad innehĂ„ller volymvippan och strömbrytaren. Mot botten har smarttelefonen en mikro = USB-port för laddning, en högtalargaller och en mikrofon. Överst kommer enheten med en sekundĂ€r mikrofon som minskar omgivningsbuller under telefonsamtal och ett 3,5 mm hörlursgrĂ€nssnitt. TyvĂ€rr – och jag vet att detta frĂ„gar för mycket – men jag hoppades verkligen att jag skulle kunna se en fingeravtryckssensor pĂ„ enheten.

Redmi Go 06DisplaymÀssigt levereras Xiaomi Redmi Go med en 5-tums HD-panel med ett bildförhÄllande pÄ 16: 9. Kvaliteten pÄ panelen kÀndes tillrÀcklig under min korta tid med enheten och skÀrmen uppvisade ljusa fÀrger med anstÀndiga betraktningsvinklar. Det var ett mÀrkbart blÄtt skift nÀr jag lutade skÀrmen och tittade pÄ den frÄn en vinkel, men med tanke pÄ smarttelefonens prispunkt Àr jag villig att lÄta den hÀr glida.

Redmi Go 03

KĂ€rnspecifikationerna för Redmi Go-smarttelefonen inkluderar en fyrkĂ€rnig Qualcomm Snapdragon 425-processor som har parats ihop med 1 GB RAM och 8 GB internt lagringsutrymme. För dem som cribbar om det begrĂ€nsade lagringsutrymmet pĂ„ enheten – Redmi Go ger köpare möjlighet att utöka lagringsutrymmet upp till 128 GB med ett microSD-kort. Dessutom har Xiaomi ocksĂ„ gjort avsĂ€ttningar för köpare som vill installera massor av appar pĂ„ Redmi Go eftersom enheten lĂ„ter anvĂ€ndare portera data frĂ„n olika appar till microSD-kortet och dĂ€rmed rensa upp telefonens inbyggda minne.

Redmi Go 09

Eftersom Redmi Go Àr en Android Go-enhet bör köpare kunna komma undan med bara en gig RAM pÄ smarttelefonen. Under min korta period med Redmi Go pÄ showgolvet stötte jag inte pÄ nÄgra större problem med telefonens prestanda. Medan anvÀndargrÀnssnittsövergÄngarna kÀndes lite skakiga, fungerade smarttelefonen anmÀrkningsvÀrt bra för det mesta. Med det sagt kommer jag att prata mer om telefonens prestanda i min fullstÀndiga recension, sÄ hÄll dig uppdaterad.

Redmi Go 10

För programvara startar handenheten Android Oreo (Go Edition) och kör en anpassad launcher som kallas Mint launcher frÄn början. Startprogrammet erbjuder en hel del anpassning, till exempel möjligheten att Àndra ikonpaketet och ser ut som Google-startprogrammet som finns i Pixel-enheterna. Som saker ser ut har företaget inte avslöjat om och nÀr smarttelefonen kommer att fÄ Android Pie-uppdateringen, sÄ hÄll dig uppdaterad för mer information om samma.

Redmi Go 04

I kameravdelningen stöds Redmi Go av ett par 8MP, f / 2.0 blĂ€ndare och 5MP, f / 2.2 blĂ€ndarlinser placerade pĂ„ baksidan respektive framsidan. Handenheten kan spela in full HD-videor frĂ„n den bakre kameran och levereras med realtidsfilter och smarta scenlĂ€gen för att förbĂ€ttra fotograferingsupplevelsen. Medan jag inte kunde ta bilder med enheten pĂ„ utstĂ€llningsgolvet sĂ„g proverna som Xiaomi delade med oss ​​under genomgĂ„ngen vĂ€ldigt lovande. Jag

Redmi Go 01

Redmi Go drivs av ett 3000 mAh batteri som tillsammans med telefonens relativt lÄga upplösningsskÀrm borde hÄlla köpare en bra stund. Det Àr inte allt eftersom Redmi Go har prissatts ganska strategiskt till 4499 Rs, vilket gör det till ett bra alternativ för nybörjare. Handenheten sÀljs frÄn och med den 22 mars och kan hÀmtas frÄn företagets egen webbplats, tillsammans med Flipkart och olika Mi Home-butiker. Vi kommer sÀkert att sÀtta enheten genom sina steg för att berÀtta om det Àr ett vÀrdigt köp, sÄ hÄll ett öga.