Xiaomi Redmi Go recension: alternativet go-to för första timers

Xiaomi Redmi Go recension: alternativet go-to för första timers

Expertbetyg
4/5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Kompakt, robust design LÄg prispunkt Bra batterilivslÀngd AnstÀndig prestanda Nackdelar Inbyggd lagring för lÄg Kameraprestanda under genomsnittet i svagt ljus

“VĂ„rt tag pĂ„ Xiaomis billigaste Android-telefon hittills – Redmi Go”

NÀr Google först tillkÀnnagav Android Go-initiativet, hade det alla pÄ kanten av sina platser och med goda skÀl. NÀr allt kommer omkring var löftet om snabba uppdateringar och smidig anvÀndarupplevelse pÄ smartphones som kör budgethÄrdvara en stor sak, sÀrskilt för köpare som precis hade gÄtt in i Android-vÀrlden och inte ville investera en förmögenhet pÄ sin första smartphone. Sedan dess har vi sett mÄnga Android Go-enheter lanseras i Indien och det var bara en tidsfrÄga innan Xiaomi gick in i segmentet.

Företaget tillkÀnnagav nyligen Redmi Go (första intryck) i landet, som Àr en budget-Android-telefon som kör Googles Android Go. Och efter att ha testat det i en vecka tror jag att enheten inte bara kommer att göra smartköpare för första gÄngen smarta utan ocksÄ kan fungera som en fantastisk sekundÀr telefon. HÀr Àr varför.

Redmi Go som en primÀr telefon

Även om Redmi Go Ă€r en av de mest prisvĂ€rda telefonerna pĂ„ marknaden, skĂ€r den överraskande ett stiligt paket. Enheten tar sina designkoder frĂ„n företagets Redmi 5A (recension), om Ă€n Ă€ven i en ljusblĂ„ fĂ€rg som ger lite kĂ€nsla till smarttelefonens annars generiska design. Dessutom, Ă€ven om Redmi Go har konstruerats i sin helhet med plast, kommer jag att erkĂ€nna att det inte kĂ€nns billigt. Det Ă€r faktiskt en av de trevligaste, “billiga” telefonerna jag nĂ„gonsin har haft i min hand.

Xiaomi Redmi Go recension016

Enheten har ett bra grepp mot den, och tack vare nĂ€rvaron av subtila kurvor mot baksidan utstrĂ„lar Redmi Go en kĂ€nsla av premium nĂ€r den hĂ„lls i handen. Dessutom kĂ€nns bĂ„de plastbaksidan och trimmen ganska robust och trots att jag tappade smarttelefonen pĂ„ golvet flera gĂ„nger kunde jag inte sĂ„ mycket som att ruta in ramen. Sammantaget kommer första gĂ„ngen smartphone-Ă€gare att ha lite att klaga pĂ„ med Redmi Go’s design.

Xiaomi Redmi Go recension004

Displayen Àr ocksÄ anstÀndig för priset. Smarttelefonen levereras med en 5-tums HD-panel som blir tillrÀckligt ljus och har anstÀndiga betraktningsvinklar. Jag skulle ha uppskattat om ramarna runt panelen var lite snyggare eftersom Redmi Go Àr ungefÀr lika stor som Galaxy S10e (recension). Men med tanke pÄ Redmi Go: s pris, kan man inte riktigt klaga. Uteslutande det borde Redmi Go-skÀrmen rÀcka för att titta pÄ YouTube-videor och filmer i farten.

Xiaomi Redmi Go recension011

Redmi Go levereras inte med en fingeravtryckssensor, vilket inte Àr förvÄnande med tanke pÄ priset. Du fÄr dock ett hörlursuttag med enheten, vilket gör att du kan ansluta alla 3,5 mm hörlurar till telefonen.

Xiaomi Redmi Go recension006

För det mesta stod jag inte inför problem med smarttelefonens prestanda. Faktum Ă€r att den största taggen pĂ„ min sida inte hade nĂ„got att göra med enhetens Snapdragon 425 CPU eller dess 1 GB RAM, men med dess mĂ„ttliga 8 GB internt minne. Du förstĂ„r att Android Go har sin rĂ€ttvisa andel av “lite” applikationer som förbrukar mindre utrymme och systemresurser, men tjĂ€nster som WhatsApp – som Ă€r den största meddelandeplattformen i Indien – krĂ€ver fortfarande en fullfjĂ€drad version. Följaktligen, tack vare massor av videor och bilder som mottogs via en uppsjö av WhatsApp-grupper och en handfull viktiga applikationer, var jag slut pĂ„ lagring nĂ€stan direkt.

Xiaomi Redmi Go recension013

Till företagets kredit levereras Redmi Go med en microSD-kortplats och dĂ€rför kan du rensa upp det interna lagret genom att flytta lokalt nedladdade filmer och musik till ett externt kort. TyvĂ€rr kan applikationer som WhatsApp bara installeras i telefonens interna minne och förr eller senare fĂ„r du en “lĂ„g lagringsutrymme” pĂ„ enheten.

Xiaomi Redmi Go recension005

Lagring eliminerar, Redmi Go-prestanda Àr tillrÀckligt bra med tanke pÄ priset. Det tog ett tag att ladda applikationer och jag stötte pÄ nÄgra stammar ibland medan jag navigerade genom anvÀndargrÀnssnittet men allt som hÀnt, allt jag gjorde pÄ S10e kunde jag replikera pÄ Redmi Go. Uppenbarligen inkluderar det inte spel PUBG, vilket krÀver minst 2 GB RAM för att kunna köras pÄ en mobiltelefon. Som sagt kan landskapet förÀndras en gÄng PUBG Lite kommer till Indien men för tillfÀllet mÄste du vara nöjd med avslappnade spel som Hill Climb 2 och Clash Royale.

I kameravdelningen levereras Redmi Go med en 8MP snapper pÄ baksidan och en 5MP-sensor placerad framÄt. För nÄgon som kommer frÄn en funktionstelefon kommer kamerorna pÄ Redmi Go att vara ett stort steg uppÄt. Under dagtid lyckades 8MP-sensorn fÄnga scener med massor av detaljer, Àven om förestÀllningen tog en hit pÄ natten. PÄ samma sÀtt, medan jag lyckades klicka pÄ delningsvÀrda bilder frÄn den framÄtvÀnda kameran nÀr solen var ute, pÄ natten, blev selfies ganska bullriga och korniga.

Redmi Go som en sekundÀr telefon

Jag vet att jag predikar för en nisch hÀr, men jag tror verkligen att Redmi Go skulle fungera som en utmÀrkt sekundÀr telefon. Till att börja med Àr smarttelefonen mycket snabb för applikationer som Google Maps och Apple Music. Följaktligen kan du ladda upp dina spellistor pÄ Redmi Go eller stÀlla in en rutt till en destination pÄ enheten utan att oroa dig för att tömma batteriet pÄ din primÀra enhet. Nu Àr min primÀra telefon för nÀrvarande Galaxy S10e som inte har en imponerande batteritid att starta. DÀrför har Redmi Go i min arsenal sparat mig frÄn att ha batteriÄngest.

Xiaomi Redmi Go recension014

Nu vet jag vad nĂ„gra av er funderar pĂ„ – varför inte bara ha en kraftbank? Tja, frĂ€mst för att det inte Ă€r ergonomiskt att ha en bit metall fastspĂ€nd pĂ„ min telefon under resan. Dessutom kan Redmi Go ocksĂ„ fungera som din arbetstelefon. SĂ„ nĂ€r det ringer vet du att nĂ„gon viktig Ă€r i andra Ă€nden av linjen.

Dessutom, istÀllet för att ta den dyrare S10e till olycksutsatta omrÄden som gymmet, bar jag istÀllet Redmi Go pÄ mig. Följaktligen skulle jag kunna vila och inte oroa mig för att krossa ett dyrt flaggskepp. Frekventa löpare skulle uppskatta smarttelefonens lÀtta men ÀndÄ robusta design av samma skÀl ocksÄ.

Xiaomi Redmi Go recension004

Nu, precis som de flesta av er som lĂ€ser den hĂ€r recensionen, Ă€r jag ocksĂ„ ansluten till min smartphone som jag anvĂ€nder för att spela spel, lyssna pĂ„ musik och blĂ€ddra igenom Instagram och Twitter oĂ€ndliga flöden. Varje dag tillbringar jag vanligtvis nĂ€ra sju timmar och stirrar pĂ„ skĂ€rmen pĂ„ min telefon, vilket, tillrĂ€ckligt att sĂ€ga, inte Ă€r hĂ€lsosamt. I den utstrĂ€ckningen var Redmi Go’s nĂ„got lĂ„ngsammare bearbetningshastigheter och relativt lĂ€ngre app-laddningstider faktiskt en förklĂ€dnad. Eftersom jag bara kunde göra sĂ„ mycket med enheten vid ett givet tillfĂ€lle lyckades jag minska min smartphone-anvĂ€ndning avsevĂ€rt.

Xiaomi Redmi Go recension008

Jag flyttade sÄ smÄningom tillbaka till S10e men dÄ och dÄ, sÀrskilt under arbetstid, byter jag tillbaka till Redmi Go, vilket hjÀlper mig att vara mer produktiv och fokuserad. Nu, om du Àr tillrÀckligt villig, skulle du kunna skÀra ner pÄ din telefonanvÀndning med Googles Digital Wellbeing-initiativ, som medföljer alla större enheter nuförtiden. Men att ha möjlighet att inaktivera programvaran nÀr jag ville gjorde det mindre begrÀnsande och mer irriterande för mig.

Dom

Xiaomi Redmi Go sĂ€ljs för 4,499 Rs, vilket gör det till en av de billigaste smartphoneupplevelserna som pengar kan köpa. Är det en bra upplevelse? Tja, om du kommer frĂ„n en funktionstelefon Ă€r Redmi Go ett steg uppĂ„t i alla riktningar. Men om du kan spara Rs 500 mer, kanske du har det bĂ€ttre med ASUS ZenFone Lite L1, som erbjuder bĂ€ttre kameror, en snabbare CPU och mer RAM och lagring.

Xiaomi Redmi Go recension001

Med detta sagt, till skillnad frÄn Xiaomi Redmi Go, stöder ZenFone Lite L1 standardversionen av Android som krÀver mer resurser. Dessutom Àr Redmi Go ocksÄ planerad att fÄ sÀkerhetsuppdateringar i tid inom en snar framtid, vilket inte Àr nÄgot som ASUS garanterar köpare som vÀljer Lite L1. Redmi Go Àr en övertygande smartphone för alla som vill hoppa in i Android-vÀrlden, sÄvÀl som konsumenter som vill ha en pÄlitlig back-up-telefon.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar:

Kompakt, robust design LÄg prispunkt Bra batterilivslÀngd AnstÀndig prestanda Bra reservtelefon

Nackdelar:

Inbyggd lagring för lÄg Kameraprestanda under genomsnittet i svagt ljus

Foton av Gaurav Rajput