Xiaomi Redmi Note 7 Pro recension: markerar en vÀndpunkt i varumÀrkets resa

Xiaomi Redmi Note 7 Pro recension: markerar en vÀndpunkt i varumÀrkets resa

Expertbetyg
4/5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Premium-design Mycket bra kameror AnstÀndig prestanda och utmÀrkt batterilivslÀngd Nackdelar Annonser i grÀnssnittet pÄverkar anvÀndarupplevelsen NÄgra programvaror

Om Redmi-serietelefonerna Àr stjÀrnorna i Xiaomis smartphonegalax (ingen ordlek avsedd), mÄste Redmi-noten vara den som lyser ljusast. Med det sagt, medan Xiaomis senaste Redmi-erbjudanden i Indien alla har varit kapabla, prisvÀrda enheter, kunde de inte matcha rivaler som finns i det prisvÀrda segmentet i landet nÀr det gÀller att omfamna de senaste trenderna. Ange Redmi Note 7 Pro. Enheten markerar en betydande avvikelse för Redmi-serien, sÀrskilt nÀr det gÀller estetik och nÄgra andra aspekter. Inte bara det, Xiaomi har se till att krydda det senaste erbjudandet och ladda upp det med övertygande fotograferingsfunktioner, och slÀnger in en 48MP-snapper för att locka fler köpare och motverka konkurrens. LÄt oss ta en nÀrmare titt.

Design och display: Redmi fÄr en makeover

Redmi Note 7 Pro tÀrnar de trÄkiga metallkroppsdesignerna frÄn yore till förmÄn för en glaskropp som skrikar premium, och de flesta rutor nÀr det gÀller utseende och kÀnsla. Medan vÄr granskningsenhet kom i svagt svart, finns enheten ocksÄ i tonade blÄ och röda nyanser som ser ganska fantastiska ut. Telefonen kan inte riktigt beskrivas som snygg eller lÀtt, och dess glaskropp Àr att skylla pÄ för det. Tack och lov skyddar lager av Gorilla Glass 5 det frÄn bÄda sidor, och enheten Àr ocksÄ motstÄndskraftig mot stÀnk tack vare P2i-belÀggningen. Observera att Àven om det borde kunna överleva vattenutslÀpp, lÀtt regn etc, mÄste du fortfarande skydda det frÄn vatten eftersom det inte har nÄgon IP-klassificering.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-11

Centrestage Ă€r den 6,3-tums LCD-skĂ€rmen med ett modernt vattendroppe / daggdroppe / tĂ„rskydd – Ă€ven om du förmodligen borde veta att Xiaomi gillar att kalla det en ‘Dot Notch’. Oavsett vad man Ă€n kan hĂ€nvisa till, Ă€r det faktum att det hjĂ€lper till att ge telefonen ett relativt högt förhĂ„llande mellan skĂ€rm och kropp och raka av ramarna.

NÀmnda hak döljer selfiesnÀpparen och du ser en slits av ett hörsnÀcka ovanför den. Telefonen har lite haka i botten, som till och med har en meddelandediod dold. Portplacering Àr standard för en Xiaomi-telefon, och du hittar till och med en IR-blaster uppe. En USB Type-C-port gör sin nÀrvaro kÀnd lÀngst ner, och vÀrt att notera Àr det faktum att Note 7 Pro markerar första gÄngen denna port har gjort sin vÀg till en Redmi-mÀrkt telefon. Tja, bÀttre sent Àn aldrig, som vi alltid sÀger.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-20

VĂ€nd bakĂ„t sĂ„ ser du den utskjutande kameramodulen uppe till höger med ett par kameror. Nedan Ă€r blixten och orden “48MP AI Dual Camera”. Du hittar ocksĂ„ en cirkulĂ€r fingeravtryckslĂ€sare och mĂ€rket “Redmi by Xiaomi” pĂ„ telefonens bakre del. Skannern fungerar bra, men eftersom enheten ocksĂ„ erbjuder ansiktslĂ„sning Ă€r det vanligtvis bekvĂ€mare att bara anvĂ€nda den senare och autentisera dig sjĂ€lv för Ă„tkomst till telefonen.

SkÀrmen Àr sÄ bra som den blir i det hÀr segmentet, och Àven om den inte kan matcha godheten hos en AMOLED-skÀrm, erbjuder den skarpa och levande bilder, bra betraktningsvinklar och blir tillrÀckligt ljus för solljus.

Kameror: 48 odjur skjuter unisont

Redmi Note 7 Pro: s headlining-funktion mÄste vara dess bakre snapper pÄ 48 meg. Visst, det Àr inte den första telefonen som skryter med en sÄdan högupplöst snapper, men det Àr verkligen den första i detta prissegment. Handenheten anvÀnder Sonys IMX586-sensor som har visat sig vara mycket kapabel under en mÀngd olika fotograferingsförhÄllanden. Det viktigaste att notera hÀr Àr inte att upplösningen Àr sÄ hög, utan vad sensorn gör med data som fÄngas. Med hjÀlp av pixelbinning kombinerar sensorn information frÄn fyra pixlar till en för att komma med en 12MP-bild som i teorin Ätminstone skulle erbjuda fler detaljer och bÀttre dynamiskt omfÄng. Den primÀra sensorn pÄ 48 MP Àr ihopkopplad med en 5MP djupgivare pÄ Redmi Note 7 Pro och erbjuder funktioner som EIS, AI-scendetektering, Auto HDR, AI-portrÀtt, 4k videoinspelning med 30 bilder per sekund och slo-mo, bara för att nÀmna nÄgra. TillgÀngliga fotograferingslÀgen inkluderar ett dedikerat nattlÀge sÄvÀl som ett Pro-lÀge, tillsammans med ett portrÀttlÀge som lÄter dig anvÀnda olika ljuseffekter, bÄde före fotografering och senare under redigering. Bakgrundssuddigheten kan ocksÄ anpassas.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-16

Det Àr ocksÄ vÀrt att nÀmna det faktum att 48MP-fotograferingslÀget mÄste aktiveras manuellt om du vill fotografera med den upplösningen, men de resulterande höga filstorlekarna och att förlora de fördelar som pixelbinning erbjuder Àr inte vÀrt det alls. Med detta sagt kan bilder som tagits med 48MP lÄta dig zooma in mycket lÀngre pÄ en bild och se mer information om avlÀgsna objekt nÀr bilden förstoras.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-skÀrm12 Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-screen05 Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-screen02

Sammantaget kan Redmi Note 7 Pro skjuta riktigt bra, över en mĂ€ngd olika fotograferingsförhĂ„llanden. Bilderna ser skarpa och levande ut och har gott om dynamiskt omfĂ„ng. AI-lĂ€get som kan upptĂ€cka och optimera instĂ€llningar baserat pĂ„ scenen du fotograferar gör för det mesta ett svĂ€lljobb, och medan det tenderar att övermĂ€tta bilder nĂ„got, skulle mĂ„nga vara nöjda med resultaten. Det finns ett dedikerat nattlĂ€ge som ocksĂ„ fungerar bra … tar anvĂ€ndbara bilder i svagt upplysta omgivningar utan att lĂ€gga för mycket ljud, men förstĂ„eligt nog ser fĂ€rgerna lite dĂ€mpade ut ibland. KantavkĂ€nning Ă€r mycket bra pĂ„ portrĂ€ttbilder, sĂ€rskilt de som tagits under bra ljusförhĂ„llanden, och de olika effekterna som kan appliceras bĂ„de under fotografering och senare kan anvĂ€ndas för att ge dessa bilder ett coolt, kreativt utseende. 13MP frĂ€mre snapper Ă€r inte slouch heller, och för det mesta bör anvĂ€ndarna vara nöjda med selfiesna som de kan fĂ„nga med Note 7 Pro. Sammantaget erbjuder Redmi Note 7 Pro ett komplett paket nĂ€r det gĂ€ller fotografering och kan lĂ€tt rĂ€knas till de bĂ€sta skyttarna i sin klass.

Xiaomi Redmi Note 7 Pro-kameraprover

Programvara: MIUI med nÄgra quirks

MIUI-Pie-kombinationen, om vi kan kalla det sÄ, fungerar som programvaruplattform pÄ Redmi Note 7 Pro, och som alltid har varit fallet förblir det ett funktionsrikt, laddat grÀnssnitt. De vanliga funktionerna som Second Space (vilket Àr ganska praktiskt kan vi lÀgga till), Dual Apps, Quick Ball, etc ser ut, och det finns ocksÄ lite uppblÄst program i form av appar som Dailyhunt och ShareChat. Tack och lov kan den senare avinstalleras till Ätervunnet vÀrdefullt lagringsutrymme. En dedikerad genvÀgsfönster till vÀnster pÄ startskÀrmen ger dig snabb Ätkomst till nyligen anvÀnda appar, favoritkontakter etc. och till och med lÄter dig boka Ola-hytter direkt. Denna sida kan ocksÄ anpassas efter dina önskemÄl.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-skÀrm17 Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-skÀrm18 Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-skÀrm19

För alla sina smidiga funktioner finns det dock nĂ„gra saker som förstör anvĂ€ndningsupplevelsen pĂ„ Redmi Note 7 Pro. Den första Ă€r den kortbaserade layouten som visas nĂ€r du trycker pĂ„ senaste tangenten. Även om det ser bra ut visuellt kan det bli lite förvirrande nĂ€r det gĂ€ller faktisk anvĂ€ndning, Ă„tminstone till den tid du vĂ€njer dig vid det. Den största nackdelen Ă€r dock utseendet pĂ„ annonser, vilket Ă€r lite av en avstĂ€ngning. Annonserna kan (oftast) inaktiveras djupt inom instĂ€llningarna, men varför har de i första hand?

Prestanda och batteri

Qualcomms Snapdragon 675 driver showen pÄ Redmi Note 7 Pro, och pÄ vÄr granskningsenhet kommer den ihop med 4 gig RAM och 64 GB lagring. Den högre varianten stöter upp till 6 GB RAM och 128 GB lagring. Octa-core SD 675 Àr en ny chipset och har visat sin stil tidigare pÄ Vivo V15 Pro, som Àr en mycket dyrare telefon. Sammantaget Àr prestandan pÄ Redmi Note 7 Pro ganska smidig och till och med PUBG körde bra pÄ höga grafikinstÀllningar utan stammar (för det mesta). Det finns en viss stammare synlig nÀr du navigerar i menyerna och under multitasking, och det verkar som Xiaomi behöver optimera programvaran lite för att sÀkerstÀlla bÀttre anvÀndarupplevelse.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-06

4000 mAh-batteriet rĂ€cker ganska lĂ€nge vid vanlig anvĂ€ndning, sĂ„ inga klagomĂ„l dĂ€r. Vi Ă„tervĂ€nde vanligtvis hem med 30-35 procent juice kvar i tanken efter en hel arbetsdag, med anvĂ€ndning av att ta massor av bilder, anvĂ€nda telefonen som en Wi-Fi-hotspot, lite strömning av musik, ungefĂ€r en timme Netflix och en hel dag med e-post och sms … med lite spel ocksĂ„. Telefonen varade i mer Ă€n 17 timmar i vĂ„rt HD-videoslingtest, vilket Ă€r ett mycket bra resultat. Telefonen stöder Quick Charge 4.0, men laddaren som ingĂ„r i lĂ„dan stöder inte det. Du behöver lite över 2 timmar för att fylla i smarttelefonen helt med den medföljande kontakten.

Dom

Enligt resultaten frĂ„n en nyligen genomförd undersökning som vi genomförde online Ă€r prissegmentet Rs 10k – Rs 20k det mest populĂ€ra bland smartphoneanvĂ€ndare i Indien för nĂ€rvarande, och det Ă€r precis dĂ€r Redmi Note 7 Pro sitter … med sin lĂ€gre variant som gĂ„r nĂ„got under Rs 15k mĂ€rke. Detta segment har en hel del kraftfulla och anmĂ€rkningsvĂ€rda utmanare, inklusive ASUS ZenFone Max Pro M2 (recension) och OPPO K1 (första intryck). Dessutom kommer den kommande Realme 3 Pro ocksĂ„ att presentera solid konkurrens. Den största tĂ€vlingen kommer dock sannolikt att komma frĂ„n Samsung, som har tvĂ„ vĂ€rdiga alternativ i den hĂ€r klassen, nĂ€mligen Galaxy A50 (recension) och Galaxy M30 (första intryck), som bĂ„da har tre kamerainstĂ€llningar pĂ„ baksidan. Medan A50 Ă€r prissatt lite högre och fĂ„r saker till POCO F1 (recension) territorium, Ă€r Galaxy M30 prissatt i samma intervall som Redmi Note 7 Pro. Vidvinkelskjutarna pĂ„ M30 kan mycket vĂ€l tippa skalorna till sin fördel, eftersom det ger riktigt anvĂ€ndbar funktionalitet. Dessutom Ă€r Samsungs Super AMOLED-skĂ€rmar fortfarande de bĂ€sta i branschen. Det Ă€r uppenbart att Samsung har kommit ihop och de kommande mĂ„naderna kommer sannolikt att se stark rivalitet frĂ„n de tvĂ„ bĂ€sta smarttelefonmĂ€rkena i Indien. SĂ„ medan Redmi Note 7 Pro verkar vara en vĂ€ndpunkt i varumĂ€rkets resa, mĂ„ste Xiaomi dra upp strumporna och arbeta hĂ„rt för att behĂ„lla sin topplacering i landet.

Xiaomi-Redmi-Note-7-Pro-09

Allt sagt och gjort, Redmi Note 7 har vad som krĂ€vs för att stiga över resten och komma över som ett solidt, övertygande alternativ. Medan Xiaomi har sin uppgift att klippa ut för att sĂ€kerstĂ€lla att den utfĂ€rdar nĂ„gra programuppdateringar för att fixa de niggles vi rapporterade, kryssar enheten för de flesta lĂ„dor – premiumglasdesign, kraftfulla specifikationer, kapabla kameror och bra batteritid. Not 7 Pro sticker ut som Ă€nnu en VFM-smartphone frĂ„n varumĂ€rket, och den som förtjĂ€nar dina surt förvĂ€rvade kontanter om du letar efter en daglig förare prissatt söder om 18 000 Rs.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Högkvalitativ design Mycket bra kameror AnstÀndig prestanda och utmÀrkt batteritid

Nackdelar

Annonser i grÀnssnittet pÄverkar anvÀndarupplevelsen

Foton av Raj Rout