Xiaomi Redmi Y3 recension: le, pout, upprepa

Redmi Y3 sÀljs i Indien via Amazon.in frÄn 6 juni

Expertbetyg
3,5 / 5

Design ★★★★★

★★★★★

Visa ★★★★★

★★★★★

Programvara ★★★★★

★★★★★

Kamera ★★★★★

★★★★★

Prestanda ★★★★★

★★★★★

Batteri ★★★★★

★★★★★

Fördelar Underbar design Bra batterilivslÀngd UtmÀrkt selfie-kamera AnstÀndig prestanda Nackdelar Displayen kunde ha varit ljusare Inget stöd för Widevine L1 Samtalsvolymen Àr lite lÄg Programvara kan anvÀnda lite arbete

“VĂ„r heta upplevelse av Redmis senaste smartphone – Y3”

Även om OPPO och Vivo var bland de första varumĂ€rkena som utnyttjade selfie-vurm, tog andra OEM-tillverkare snabbt fart genom att lansera sina egna versioner av selfie-centrerade telefoner. Xiaomi hoppade pĂ„ vagnen med sin selfie-fokuserade Redmi Y-serie av smartphones ett tag tillbaka i Indien. Jag granskade företagets Redmi Y2-smartphone och blev imponerad av telefonens funktioner. Kan dĂ„ den nyligen avtĂ€ckta Redmi Y3 fylla sina skor? För att svara pĂ„ den frĂ„gan slog jag mitt primĂ€ra SIM inuti Redmi Y3 och efter att ha testat det i en vecka, hĂ€r gör jag det.

Design och display

Kommer du ihĂ„g hur gradient-finish-design var begrĂ€nsade till premium flaggskepp för inte sĂ„ lĂ€nge sedan? Tja, tack vare den kombinerade insatsen frĂ„n varumĂ€rken som Redmi och Realme, kan budgetmedvetna köpare nu ocksĂ„ njuta av smickrande finish pĂ„ sina smartphones. Redmi Y3 Ă€r ett fantastiskt exempel pĂ„ samma sak som enheten har ett underbart blĂ„aktigt motiv mot baksidan som i en vinkel uppvisar olika fĂ€rger pĂ„ en regnbĂ„ge. Nu, beviljat, kommer du att spendera en stor bit av din tid pĂ„ att torka ner pĂ„ enhetens baksida eftersom det smutsar vĂ€ldigt enkelt. ÄndĂ„ Ă€r det svĂ„rt att inte bli imponerad av smarttelefonens fantastiska design, sĂ€rskilt med tanke pĂ„ dess plĂ„nboksvĂ€nliga prispunkt.

Dessutom, Àven om handenheten har konstruerats i sin helhet med plast, kÀnns den förvÄnansvÀrt lyxig och vÀlbyggd. Det finns absolut ingen flex i eller runt chassit, skÀrmen smÀlter sömlöst i handenhetens ram och de fysiska knapparna Àr ocksÄ tillrÀckligt rörliga. Dessutom har kanterna pÄ enheten avfasats, sÄ att de inte biter i handflatorna och telefonens kurviga rygg gör att du kan ta tag i den ocksÄ.

Redmi Y3 recension004

Redmi har till och med beaktat de fina detaljerna, som att hÄlla kamerans bump till ett minimum och placera fingeravtryckssensorn i en ergonomisk position. Allt övervÀgt, företaget har trÀffat bollen ur ballparken med Y3-designen och jag Àr övertygad om att köpare som vÀljer enheten kommer att njuta av att flagga och hantera telefonen lika mycket som jag gjorde.

Redmi Y3 recension003

Som jag nÀmnde för en sekund sedan levereras Redmi Y3 med en bakmonterad fingeravtryckssensor som enligt min erfarenhet fungerade felfritt. Sensorn registrerade snabbt mitt fingeravtryck och lÄste upp enheten i ett ögonblick. Du kan ocksÄ anvÀnda ansiktslÄsning för autentisering, vilket fungerade lika bra, om Àn hade en lite skakande systemanimering. Tekniken Àr dock ganska sÀker och den lÄste inte upp telefonen nÀr mina ögon stÀngdes.

Redmi Y3 recension018

Redmi Y3 levereras med en mikro-USB-port för laddning, vilket vanligtvis skulle ha utlöst mig till att skriva en rant. Men med tanke pÄ smarttelefonens prispunkt skulle jag sÀga att det Àr en rimlig kompromiss. Tack och lov fÄr du ett hörlursuttag med enheten, tillsammans med en IR-blaster som Àr en av de mest underskattade funktionerna i Xiaomi-telefoner. Jag kan inte ens berÀtta hur ofta jag anvÀnde Mi Remote-appen för att styra vÀxelströmmen eller TV: n i mitt rum och jag hoppas kunna se mer utbredd anvÀndning av den hÀr funktionen.

Redmi Y3 recension012

Kommer till skÀrmen levereras Redmi Y3 med en 6,26-tums HD + -panel med prickar. Displayen Àr anstÀndig för priset, men jag mÀrkte att det inte blev sÀrskilt ljust. Följaktligen var det svÄrt att anvÀnda smarttelefonen utomhus och jag var tvungen att kasta ögonen eller tÀcka telefonens topp med handen för att se informationen pÄ skÀrmen. Dessutom saknar handenheten stöd för Widevine L1, och följaktligen Àr du begrÀnsad till att strömma SD-innehÄll frÄn tjÀnster som Netflix.

Redmi Y3 recension016

Innan jag pratar om smarttelefonens kameror och prestanda bör du veta att jag inte stött pÄ nÄgra problem med Y3 i anslutningsavdelningen. Smarttelefonen anslöt och erbjöd 4G-hastigheter frÄn min tjÀnsteleverantör (Airtel) perfekt. Jag tyckte att samtalsvolymen var lite lÄg, Àven om handenhetens mikrofon vidarebefordrade min röst till den andra Ànden tydligt. Du fÄr ocksÄ en liten aviseringslampa lÀngst ner pÄ telefonen som tÀnds nÀr du laddar enheten eller tar emot aviseringar.

Kameror

Redmi Y3s ansprÄk pÄ berömmelse Àr dess 32MP framÄtvÀnda kamera, som anvÀnder Samsungs GD1-sensor. Som det ser ut Àr det bara en handfull enheter i landet som har sensorn, inklusive Huawei P30 Pro, som Àr mycket, mycket dyrare Àn Y3. Nu klickar jag pÄ mÄnga selfies som det Àr och naturligtvis var jag glad att ta selfieskytten ut för en snurr. Och efter en vecka med att klicka pÄ foton med telefonen mÄste jag sÀga att jag inte Àr besviken pÄ det minsta.

Redmi Y3 recension006

Foton jag klickade pÄ med enhetens framÄtvÀnda kamera under dagen hade gott om detaljer och livfulla fÀrger. Som jag nÀmnde tidigare tog jag med mig enheten pÄ en resa till Agra, som vid denna tid pÄ Äret Àr ljus och solig. Följaktligen kunde jag komma undan med nÄgra av de mest detaljerade selfies jag nÄgonsin har sett pÄ en smartphone. Med HDR-lÀget aktiverat kunde Y3: s selfieskytt ocksÄ lösa detaljerna i överexponerade bilder.


För att ge dig en bÀttre bild (ingen ordlek avsedd), hÀr Àr en jÀmförelse av smartphonens selfie-förmÄga med och utan att HDR-lÀget Àr aktiverat. Som man tydligt kan se Àr den blÄ fÀrgen pÄ himlen, liksom den gröna i bladen, mycket tydligare med HDR pÄ.

Jag var ocksĂ„ ganska imponerad av selfieskyttens förmĂ„ga att klicka pĂ„ nĂ€stan perfekta portrĂ€ttbilder. Även med mĂ„nga mĂ€nniskor i bakgrunden behöll Y3s frĂ€mre kamera sitt fokus pĂ„ mitt ansikte och lyckades skapa en övertygande oskĂ€rpseffekt. Nu, beviljat, Ă€r det lite grovt runt kanterna och skytten kĂ€mpade för att separera delar av mina öron frĂ„n bakgrunden. Men med tanke pĂ„ Y3: s lĂ„ga prispunkt Ă€r jag villig att ge smarttelefonen ett pass pĂ„ den hĂ€r.

Redmi Y3 recension005

Om du vill försköna dina selfies fÄr du massor av alternativ pÄ Redmi Y3, inklusive möjligheten att Àndra din hudton och jÀmna ut flÀckarna. Men eftersom jag föredrar mer naturliga portrÀtt stÀngde jag av funktionen. Dessutom, precis som de flesta andra enheter pÄ marknaden, erbjuder Redmi Y3 ocksÄ en inbyggd skÀrmblixtfunktion som ska ge dig en anstÀndig bild pÄ natten. Med detta sagt kommer du att sakna detaljerna i bakgrunden om du vÀljer att anvÀnda funktionen.

Redmi Y3 recension017

Medan Redmi Y3s 32MP frÀmre kamera Àr bland de bÀsta i sin klass, Àr prestandan för smarttelefonens bakre kameror inget att skriva hem om. Enheten levereras med ett par 12MP- och 2MP-sensorer pÄ baksidan, som klickar pÄ bra foton nÀr det Àr soligt utomhus. Bilderna jag sköt med enheten hade massor av detaljer, visade naturliga fÀrger och med HDR pÄslagen kunde jag se mÀrkbart fler detaljer i höjdpunkterna och skuggorna. Sammantaget var bildkvaliteten i nivÄ med tÀvlingen, sÄ du hittar lite att klaga hÀr.

TyvÀrr, pÄ grund av linsens relativt mindre blÀndare f / 2.2, fick bildkvaliteten en trÀff nÀr det var mörkt utomhus. Faktum Àr att Realme 3 (recension), som levereras med en f / 1.8-blÀndare, hade mindre korn och ljud jÀmfört med Redmi Y3. Följaktligen, Àven om du kommer att kunna klicka pÄ bra foton med Y3 under dagen, mÄste du vara lite mer selektiv nÀr det gÀller var du anvÀnder kameran pÄ natten.

Prestanda och programvara

Det Àr förvirrande hur bra överkomliga telefoner har blivit, sÀrskilt i prestandaavdelningen. Numera levereras de flesta plÄnboksvÀnliga alternativen med ett snabbt mellannivÄchip frÄn antingen Qualcomm eller MediaTeks stall, vilket var okÀnt för nÄgra Är sedan. Redmi Y3 har Qualcomms Snapdragon 632-chip som fungerar tillsammans med antingen 3 GB eller 4 GB RAM. PÄ motsvarande sÀtt fÄr du antingen 32 GB eller 64 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme.

Redmi Y3 recension011

Nu, efter att ha anvÀnt telefonen större delen av en vecka, kan jag sÀga att jag inte har nÄgra större problem med smarttelefonens prestanda. Enheten zippade genom resurs hungriga applikationer som Instagram och jag kunde till och med spela intensiva spel som PUBG i telefonen, om Àn med lÀgre grafikinstÀllningar. Med det sagt, om du Àr den typ att jonglera mellan flera applikationer, vill du köpa enhetens 4 GB RAM-variant.

Redmi Y3 recension009

Du förstĂ„r, min granskningsenhet – som levererades med 3 GB RAM – kĂ€mpade för att hĂ„lla flera applikationer öppna i minnet. Det kan delvis bero pĂ„ smarttelefonens anpassade hud, som suger upp en hel del av systemets resurser. DĂ€rför, Ă€ven med bara en handfull appar i minnet, fick jag ofta vĂ€nta pĂ„ att Apple Music skulle ta fram min spellista frĂ„n grunden eller ladda om en webbsida pĂ„ Google Chrome.

Redmi Y3 recension014

NÀr jag kommer till smarttelefonens programvara mÄste jag erkÀnna att jag inte Àr det största fanet av enhetens anpassade hud. Medan Xiaomis MIUI har kommit lÄngt, Àr det full av annonser och mellan den marknadsförda appavsnittet i mappar och den inbyggda appskannern som föreslÄr olika appar att installera varje gÄng du laddar ner en frÄn Play Store, blev jag oÄterkallelig irriterad med enhetens anvÀndargrÀnssnitt. Tack och lov kan du stÀnga av popup-popup-annonser.

Redmi Y3 recension010

Som sagt, inte allt Àr dyster och dyster med företagets anpassade hud. Faktum Àr att det finns en hel del anvÀndbara verktyg som kommer med MIUI, till exempel möjligheten att vÀlja hur stor skÀrm du vill ha nÀr du anvÀnder smarttelefonens enhandslÀge, gestbaserad navigering, alternativet att teman din enhet och sÄ vidare och sÄ vidare.

Redmi Y3 recension008

Du kan till och med öppna tvÄ instanser av applikationer som WhatsApp och Facebook, skapa ett andra utrymme för att skydda dina personuppgifter eller justera EQ enligt dina önskemÄl nÀr du ansluter ett par hörlurar till telefonen. Allt beaktat, MIUI har en hel del smidiga funktioner, men anvÀndarupplevelsen kan förbÀttras lite.

Redmi Y3 recension013

NÀr det gÀller smarttelefonens batteritid levereras Redmi Y3 med ett nötigt 4000 mAh batteri som bekvÀmt sÄg mig till slutet av dagen pÄ tung anvÀndning. PÄ min senaste resa till Agra anvÀnde jag enheten intensivt för att klicka pÄ foton, dela uppdateringar pÄ olika sociala medieplattformar, anvÀnda kartor för att navigera mig runt i staden och lyssna pÄ musik. Trots det slutade jag dagen med minst 20 procent batteri kvar i tanken. Till min stora förvÄning varade telefonen inte sÄ lÀnge i vÄrt batteritömningstest, dÀr den lyckades spela en looping-video i 15 timmar.

Dom

Redmi Y3 börjar vid Rs 9,999 (Rs 11,999 för 4 GB-varianten), och för priset erbjuder handenheten en fantastisk design, bra batteritid, en otrolig selfie-kamera och anstÀndig prestanda. Förutsatt att det första du gör nÀr du vaknar Àr att ta en selfie, kommer du att kÀnna dig som hemma med Redmi Y3.

Redmi Y3 recension002

Om inte, sÄ hittar du ingen brist pÄ bÀttre, mer rundade alternativ Àn Y3. Till exempel kan du istÀllet vÀlja Realme 3, som sÀljs för Rs 1K mindre och erbjuder en mycket bÀttre CPU och mer kapabla bakre kameror. Dessutom kan du ocksÄ vÀlja Redmi Note 7 (recension), som sÀljs för samma pris som Y3 men erbjuder bÀttre prestanda, kameror, design och display för att starta.

Redmi Y3 recension015

Sammanfattningsvis kanske inte Redmi Y3 tilltalar alla, men levererar dÀr det betyder mest och kommer ut som den bÀsta selfietelefonen i sitt prissegment.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar:

Underbar design Bra batteritid UtmÀrkt selfie-kamera AnstÀndig prestanda

Nackdelar:

Displayen kunde ha varit ljusare Inget Widevine L1-stöd Volymen för samtal Àr lite lÄg Programvaran kan anvÀnda lite arbete Photos by Raj Rout