Xiaomi registrerar patent för en smarttelefondesign med omvÀnd hack

Xiaomi registrerar patent för en smarttelefondesign med omvÀnd hack

“Patentet avslöjar iterationer av Xiaomi-smarttelefonen med ett hack som sticker förbi telefonens överkant, precis som popup-kameran”

Medan det finns en del av befolkningen dÀr ute som fortfarande inte kan förstÄ en skÀrmskÀrm, verkar Xiaomi arbeta pÄ en ny smartphone som kan göra att du kryper. Telefontillverkaren har enligt uppgift förvÀrvat ett patent som visar flera möjliga variationer av en smarttelefons hack. SkÄran, i skisserna (nedan), verkar hÄlla sig förbi telefonens överkant, precis som en popup-kamera.

Xiaomi

Även om mĂ„nga kallar det för ett “omvĂ€nd hack” eller ett “inverterat hack”, visar handenhetens sidoutseende inget upphöjt fĂ€lt i överkanten. Detta kan innebĂ€ra att smarttelefonen kan ha en indragningsmodul, men det finns ingen linje som skiljer hacket och kroppen i patentet – dĂ€rför Ă€r det svĂ„rt att sĂ€ga det. Hur som helst, handenhetens iterationer visar ytterligare dubbla frĂ€mre kamerainstĂ€llningar uppe i skĂ„ran, tillsammans med ett hörsnĂ€cka. Baksidan av det inverterade hacket ser rent ut som en skiffer – de bakre kamerorna Ă€r placerade pĂ„ telefonens bakpanel lĂ€ngst upp till höger i vertikalt lĂ€ge.

Det Àr allt vi behöver dela just nu! Vi vill dock pÄpeka att patentansökningar inte egentligen betyder att designen nödvÀndigtvis kommer att tas i produktion. Företagen gör det i allmÀnhet för att förhindra att andra kopierar. Xiaomi kan dock utveckla en enhet eller tvÄ med en sÄdan design för intern testning.