Xiaomi sÀger att 27,5 miljoner smartphones skickades under första kvartalet 2019, fördömer IDC-data

Xiaomi sÀger att 27,5 miljoner smartphones skickades under första kvartalet 2019, fördömer IDC-data

“Xiaomi har uppgett att sina smartphonetransporter under första kvartalet inte har sett den 10-procentiga nedgĂ„ng som IDC: s data har hĂ€vdat”

Xiaomi har avslöjat sin globala sÀndningsfigur för smarttelefoner pÄ baksidan av pÄstÄdda felaktiga uppgifter som avslöjats av marknadsundersökningsföretaget IDC. Enligt Xiaomi stÄr dess globala smartphonetransporter för Q1 2019 pÄ 27,5 miljoner enheter, mot IDC: s pÄstÄdda siffra pÄ 25 miljoner levererade smartphones. De tvÄ siffrorna representerar en skillnad pÄ 10 procent, vilket Àr vad som anges av IDC som en hÀnvisning till dopp i Xiaomis globala marknadsandel. Mot bakgrund av detta har Xiaomi sagt till sina investerare att behandla marknadsrapporter med försiktighet i ett försök att förhindra att dess aktiekurser och den totala företagsvÀrderingen sjunker.

Xiaomi-Redmi-7-01

Siffran pÄ 27,5 miljoner smarttelefonsÀndningar betyder fortfarande att det har skett en marginell nedgÄng pÄ cirka 2 procent jÀmfört med Äret innan Xiaomis kvartalsprestanda. En sÄdan liten marginal faller dock inom den acceptabla rÀckvidden för fluktuationer och Àr i linje med den allmÀnna nedgÄngen för smartphonetransporter pÄ den globala marknaden liksom pÄ Xiaomis hemmaban, Kina. Ett fall pÄ 11 procent skulle dock innebÀra en kraftig nedgÄng i antagandet av enheter som sÀljs av Xiaomi, vilket i sin tur pÄverkar deras totala prestanda som företag. I sin tur pÄverkar detta lönsamhetsprognoser, vilket var vad Xiaomi varnade investerare för.

Den övergripande globala smarttelefonindustrin har sett en avmattning och till och med Indiens totala tillvÀxt i smartphoneindustrin har varit lÄngsam. Medan Xiaomi fortsÀtter att leda den indiska smarttelefonmarknaden sÄg det en marginell nedgÄng ocksÄ hÀr, eftersom Vivo och OPPO sÄg mycket av ökningen av försÀljningsvolymen genom starka marknadsföringskampanjer och partnerskap. För sent har Xiaomi lanserat en rad starka mellanklass smartphones och hoppas att detta kommer att hjÀlpa den att ÄterfÄ styrkan i försÀljningsvolymer pÄ lÄng sikt.