Xiaomi sÀger att det arbetar pÄ sÀtt att förbÀttra anvÀndarupplevelsen av MIUI-annonser

Xiaomi MIUI launcher kan fÄ applÄdor och appgenvÀgar

“Xiaomis produktdirektör har lovat att förbĂ€ttra anvĂ€ndarupplevelsen med MIUI-annonser men det finns ingen tidslinje Ă€nnu”

Xiaomi priser sina telefoner ganska aggressivt i Kina sÄvÀl som Indien. Företaget sÀtter till och med ett tak pÄ 5 procent för vinstmarginaler pÄ varje hÄrdvaruprodukt det lanserar, och lÀmnar inte tillrÀckligt med utrymme för höga vinster. En av de största inkomstkÀllorna för Xiaomi Àr MIUI, dÀr den visar helskÀrmsannonser.

Xiaomi MIUI

Dessa annonser blir emellertid nu en allvarlig frĂ„ga eftersom företaget till och med började visa tillĂ€gg pĂ„ sina förinstallerade musik-, video- och sĂ€kerhetsappar – vilket gör att anvĂ€ndarna Ă€r ganska irriterade. Detta ad-riddled UI kombinerat med lĂ„ngsammare Android-uppdateringar som Xiaomi Ă€r kĂ€nd för gör upp för ganska dĂ„lig anvĂ€ndarupplevelse. Det gjorde till och med en bucklan för företagets rykte. Xiaomis produktdirektör och MIUI Experience General Manager publicerade nyligen ett feedbackforum pĂ„ Weibo frĂ„gade anvĂ€ndare om vad de skulle vilja se pĂ„ MIUI och bad medlemmarna nĂ€mna vad de anser vara en brist i MIUI.

Bland de olika svaren stod en anvĂ€ndare ut och frĂ„gade att Xiaomi skulle tillhandahĂ„lla en funktion för att stĂ€nga av annonserna. Till detta svarade Xiaomi-chefen att företaget kommer att inkludera en sĂ„dan funktion men det skulle ta lite tid. Även om detta lĂ„ter som ett positivt drag, kommer det att vara kontraproduktivt för Xiaomis nuvarande position, eftersom reklam pĂ„ MIUI Ă€r en av dess intĂ€ktskĂ€llor och de flesta anvĂ€ndare skulle stĂ€nga av annonserna om alternativet görs tillgĂ€ngligt.

miui-10-uppdatering-696x435

Med MIUI-chefen som svarar positivt genom att sÀga att det kommer att förbÀttra sÀttet att annonser visas pÄ mÄste vi vÀnta och se hur det implementeras för att förbÀttra anvÀndarupplevelsen utan att pÄverka intÀktsflödet.