Xiaomi sÄlde fler smartphones i Indien Àn i Kina under Q4 2018: Counterpoint

Xiaomi Counterpoint shipments - featured

“Xiaomis Q4 2018-leveranser visar att Indien övertrĂ€ffar Kina, företagets hemmaban och betraktas allmĂ€nt som vĂ€rldens största elektronikmarknad”

En statistik som delas av Counterpoint Research har avslöjat en intressant utveckling – en kinesisk OEM har skickat fler telefoner till en viss nation utanför sin hemmamarknad, Kina. Statistiken avslöjar att Xiaomi, Indiens ledande smarttelefonleverantör, har skickat fler av sina enheter till Indien Ă€n inom sitt hemland under fjĂ€rde kvartalet 2018. De tvĂ„ marknaderna, som hyllades allmĂ€nt bland de största konsumentmarknaderna i vĂ€rlden, stod för 71 procent av alla Xiaomi-smartphones levereras globalt, med Indien som fĂ„r 36 procent av alla enheter.

Xiaomi Counterpoint-transporter - presenterade

Xiaomi Àr för nÀrvarande Indiens största leverantör nÀr det gÀller leveranser och har en betydande ledning nÀr det gÀller dess marknadsandel. Tidigare i veckan avslöjade en IDC-rapport siffror för den indiska smarttelefonmarknaden för 2018. Inte bara överraskade Xiaomi den frÀmsta marknadsplatsen som hölls lÀnge av den koreanska elektronikjÀtten Samsung, den övertrÀffade till och med konkurrensen med en betydande marginal. Enligt denna statistik sÄg Xiaomi en 58,6 procent ökning av enhetsleveranser, vilket ökade sin marknadsandel till 28,9 procent av den indiska marknaden. DÀremot föll Samsung frÄn sin marknadsledande andel pÄ 24,7 procent till 22,4 procent trots en gradvis ökning av leveransantal.

Trendpunkt att notera! @XiaomiIndia blir den bÀsta marknaden för @xiaomi Ànnu större Àn Kina under Q4 2018, första gÄngen för nÄgot kinesiskt varumÀrke.

Det visar vikten av den indiska marknaden, Xiaomis starka resultat hÀr men svaghet pÄ hemmamarknaden Kina. Https://t.co/wcCohAbPVZ

– Neil Shah (@neiltwitz) 14 februari 2019

Xiaomis meteoriska uppgÄng pÄ den indiska smarttelefonmarknaden har rapporterats och studerats i stor utstrÀckning under varje kvartal 2018. Företaget har sett framgÄngsrika framgÄngar med ett antal av sina enheter, sÀrskilt koncentrerade till marknadssegmentet under 20 000 Rs. Enheter som Mi A1, Mi A2, Redmi Note 5-serien, Redmi Note 6 Pro och budget Redmi-enheter har starkt bidragit till en enorm ökning av leveranser till Xiaomi. Dess underavdelning, POCO, har ocksÄ bidragit till sin del till dessa siffror.

Xiaomi Redmi Note 7 första intryck14

Den kinesiska OEM svarade pÄ sin massiva anvÀndarbas i Indien genom att ta med ett bredare urval av elektronik, sÄsom Mi-TV-apparater, Mi-luftrenare, Huami-smarta bÀrbara datorer, Mi-smartsko och mer. Det har ocksÄ dabbled in i offline-elektronikindustrin i Indien via sina Mi Stores, varav de flesta för nÀrvarande har inrÀttats i storstadshubbar. SÄ smÄningom kommer företaget att strÀva efter att skapa ett robust nÀtverk av offlinebutiker för att tillgodose en Ànnu bredare publikbas. Det redan etablerade rykte i Indien hjÀlper ytterligare tillvÀxten i affÀrer och kommer att vara en oro för företag som Samsung, som lÀnge har haft en position som övergripande dominans i Indien.

Det Àr intressant att notera att trots den globala avmattningen i leveranser och försÀljning av smartphones har den indiska marknaden gett en konstant tillvÀxt. Detta gör det till en marknad som Àr vÀrt att fokusera pÄ, och angrepp frÄn kinesiska OEM-tillverkare som OPPO, Vivo och OnePlus verkar mjölka möjligheten till fullo med stadigt ökande försÀljning och leveranser i landet.