Xiaomi samarbetar med Light, en ny smartphone med flera kameror kan finnas pÄ korten

Xiaomi Mi 9 börjar fÄ MIUI baserat pÄ Android Q beta i Kina

“Kameraföretaget Light Ă€r populĂ€rt kĂ€nt för att skapa flera linser i smĂ„ formfaktorer som smartphones”

Att klÀmma sÄ mÄnga kamerasensorer som möjligt i en smartphone har blivit normen nyligen. HMD Global har precis rullat ut sin flaggskeppssmartphone Nokia 9 PureView som rymmer sÄ mÄnga som fem bakÄtvÀnda kameror. Handenheten anvÀnder avbildningsstart Lights kamerateknik. Starten har nu gÄtt ihop med Xiaomi, vilket innebÀr att vi snart kan se en liknande enhet rullas ut av den kinesiska OEM.

Nokia 9 PureView Nokia 9 PureView

Ljus Ă€r kĂ€nt för kamerasystem med flera linser för handhĂ„llna enheter. Under 2017 avslöjade start en L16-kamera med sĂ„ mĂ„nga som 16 sensorer för att fĂ„nga 52-megapixel högupplösta bilder. Kamerasystemet anvĂ€nder berĂ€kningsavbildning tillsammans med flera sensorer för att ge högupplösta bilder, förbĂ€ttrat skĂ€rpedjup och sĂ„ vidare. Det gjorde det möjligt för anvĂ€ndare att justera fokus efter att ha tagit en bild och beskĂ€ra foton utan att förlora till detaljer. Tack vare flera sensorer – tekniken ger ocksĂ„ anvĂ€ndare tillgĂ„ng till olika brĂ€nnvidd.

Enligt Android-myndighet, varken Light eller Xiaomi har gett nÄgon indikation pÄ nÀr vi skulle se en smartphone född ur detta partnerskap. Spekulationerna Àr dock att det kan vara mot slutet av detta Är eller möjligen i början av 2020. Handenheten förvÀntas vara ett fotograferingsdjur med flera bakre kamerainstÀllningar.

Sony Light presenterade

“Xiaomi Ă€r en av de mest innovativa tillverkarna av smarttelefonenheter med en otrolig stamtavla, och vi Ă€r glada över att gĂ„ in i detta partnerskap med dem,” sĂ€ger Dave Grannan, VD och grundare, Light. “Lights berĂ€kningsbild avbildar för alltid det sĂ€tt vĂ„ra enheter ser vĂ€rlden pĂ„, och vi ser fram emot att tillĂ€mpa vĂ„r banbrytande flerkamerateknik och ge deras enheter framtidens bildlösningar.”

“Vi Ă€r stolta över att samarbeta med Light för att utnyttja deras avancerade bildlösningar för vĂ„ra framtida enheter,” sa Zhu Dan, VP, smarttelefondivision, GM-kameraavdelning, Xiaomi. “Vi Ă€r glada att arbeta pĂ„ enheter som anvĂ€nder Lights teknik sĂ„ att vĂ„ra anvĂ€ndare kan producera Ă€nnu mer fantastiska foton.”

Utöver Xiaomi, har Sony ocksĂ„ meddelat sitt partnerskap med Light. Den japanska telefonmakaren har bekrĂ€ftat att den kommer att lansera smarttelefon (er) med mer Ă€n fyra kameror som anvĂ€nder startteknologin – handenheten kommer att anvĂ€nda Lights kamerasensorer tillsammans med dess berĂ€kningsbildteknik för att tillhandahĂ„lla nya multikameralösningar. Dessa smartphones med flera kameror förvĂ€ntas senare i Ă„r.