Xiaomis hopfÀllbara telefon gör ytan, bekrÀftar företaget utveckling

Xiaomis hopfÀllbara telefon gör ytan, bekrÀftar företaget utveckling

“Företagets globala PR-team har belyst utvecklingsprocessen och hur dess interna teknologi kombinerades med kĂ€llor i försörjningskedjan.”

Xiaomis vikbara smartphone har ocksÄ beskrivits tidigare. Företagets VD Lin Bin har redan slÀppt en teaservideo som visar en fungerande prototyp av hopfÀllningsenheten, med en dubbelfÀllbar skÀrm och chassi och en unikt anpassningsbar MIUI-firmware. Nu, baserat pÄ dessa teasers, LÄt oss bli digitala har skapat renderings av den pÄstÄdda vikbara smarttelefonen och dess dubbelfÀllbara formfaktor.

Xiaomi vikbar telefon renderar 1 - i text

Renderna visar hur enheten öppnas för att bilda en surfplatta. Enhetens tvÄ sidor kan sedan vikas i motsvarande proportioner för att skapa en smartphone-formfaktor, som förmodligen kommer att vara den idealiska formfaktorn för en bÀrbar datoranordning i framtiden. Enheten som visas i renderingen erbjuder, som du förvÀntar dig, en flexibel OLED-skÀrm frÄn kant till kant. De flesta operationer förvÀntas baseras pÄ gester och beröring, eftersom renderingen inte markerar mÄnga fysiska knappar pÄ det nya chassit.

Xiaomi vikbar telefon renderar 2 - i text

Dessutom visar renderingen inga kameror. Den vikbara enheten kan fĂ„ en enda, mittförskjuten enhet som kan vikas för att bilda en frĂ€mre kameramodul dĂ€r skĂ€rmen anvĂ€nds som sökare. Sensorer och hörlurar kommer eventuellt att placeras under displayen. Rapporten sĂ€ger ocksĂ„ att enheten kan heta ‘Xiaomi Dual Flex’ eller ‘Xiaomi MIX Flex’, Ă€ven om produktionsnamnet sĂ„ smĂ„ningom kan Ă€ndras.

Baserat pÄ detta har Xiaomis globala PR-team utfÀrdat ett uttalande som sÀger:

“Den dubbla vikbara smarttelefonen Ă€r den senaste innovationen frĂ„n Xiaomi. En av telefonens nyckelkomponenter, den flexibla vikbara skĂ€rmen, utvecklas tillsammans av Xiaomi och dess leverantörskedjepartner. Bortsett frĂ„n skĂ€rmen utvecklas dess design, vikningsmekanism och MIUI-anpassning av oss.

Xiaomi Ă€r först i vĂ€rlden med att presentera en dubbelfĂ€llbar smartphone och har samma tekniska utmaningar i sina tre olika formfaktorer – dubbelveckad, enkelveckad och tablettform. Innan Xiaomi hittade den bĂ€sta lösningen har hon gjort omfattande forskning om utvecklingen av en robust vikmekanism.

Varje innovation Ă€r resultatet av gemensamma, kumulativa FoU-insatser frĂ„n leverantörskedjepartners och tillverkaren av enheter. Det Ă€r vilseledande att tro att en hopfĂ€llbar skĂ€rm lĂ€tt kan förvandlas till en hopfĂ€llbar smartphone utan betydande genombrott inom tekniken. Varje segment av industrikedjan har ett unikt bidrag. Xiaomi tror att innovativa produkter och bra anvĂ€ndarupplevelse Ă€r möjliga med gott samarbete och deltagande frĂ„n alla parter.“

Xiaomi vikbar telefon renderar 3 - i text

Det kommer att bli intressant att kĂ€nna till Xiaomis eventuella utvecklingspartner – medan skĂ€rmteknologin sĂ€kert kommer att samarbeta kan chassit ha fler av Xiaomis ingĂ„ngar sĂ„ smĂ„ningom. Med viljan kring hopfĂ€llbara telefoner som kommer att ta fart snart, förvĂ€nta dig en nĂ€rmare glimt av företagets senaste FoU-insatser.