Xiaomis partner Holitech öppnar sin första tillverkningsenhet i Noida

Xiaomis partner Holitech öppnar sin första tillverkningsenhet i Noida

”AnlĂ€ggningen Ă€r spridd över 25 000 kvadratmeter och ligger i Noida”

Förutom att gradvis öka sin nĂ€rvaro i detaljhandeln har Xiaomis investering i Indiens tillverkningskraft ocksĂ„ ökat gradvis ett tag. Företaget har redan sex anlĂ€ggningar som tillverkar allt frĂ„n kraftbanker, Printed Circuit Boards (PCBA), batterier och laddare i landet under initiativet “Make in India”. Listan Ă€r bara instĂ€lld pĂ„ att öka eftersom Xiaomis leverantör Holitech har invigt en tillverkningsanlĂ€ggning i Greater Noida med en massproduktionskapacitet pĂ„ över 300 miljoner komponenter per Ă„r.

xiaomi-logotyp

Den nya anlÀggningen som strÀcker sig över 25 000 kvadratmeter som omfattar fyra fabriker kommer att börja tillverka kompaktkameramoduler (CCM), kapacitiv pekskÀrmsmodul (CTP), tunn filmtransistor (TFT), flexibla tryckta kretsar (FPC) och fingeravtrycksmoduler lokalt. Detta Àr i linje med Xiaomis mÄl att sÄ smÄningom göra 99 procent av de totala telefonerna som sÀljs i Indien inom subkontinentens grÀnser. Xiaomi tillkÀnnagav tidigare partnerskap med Flex, Hipad och Foxconn och har redan anlÀggningar i Tamil Nadu och Andhra Pradesh. För nÀrvarande tillÄter Xiaomis ökade kapacitet nu företaget att göra tre telefoner varje sekund vid sina fabriker.

Xiaomi sa i ett pressmeddelande att en investering pÄ 200 miljoner dollar förvÀntas över tre Är och kommer att skapa 6000 jobbmöjligheter för landet under denna period. Företaget har redan 20 000 anstÀllda i Indien. De nya anlÀggningarna har klass 1000 och klass 100 renrum med reducerad partikelförorening samt kontrollerade miljöparametrar som temperatur, fuktighet och tryck.

“Den fenomenala tillvĂ€xten av Xiaomi tillsammans med deras initiativ för att frĂ€mja lokal tillverkning har uppmuntrat oss att utforska komponenttillverkning för Xiaomi i Indien,” sa Chenguisheng, VD för Holitech Technology.