XOLO Era 5X unboxing och första intryck: en anstÀndig smartphone som möter hÄrd konkurrens

XOLO Era 5X unboxing och första intryck: en anstÀndig smartphone som möter hÄrd konkurrens

“XOLO Era 5X Ă€r varumĂ€rkets andra smartphone 2019 efter lanseringen av Era 4X”

Efter att ha tagit en paus pÄ nÀstan ett Är, ÄtervÀnde den hembaserade telefonmakaren XOLO till grÀset tidigare i Är med lanseringen av Era 4X (första intryck) och Era 5X. Den tidigare lanserades redan i januari, medan Era 5X nyligen lanserades av företaget. Den senaste handenheten har lanserats i sub-Rs 8000-segmentet i landet och landar smack dab mitt i tungvikt frÄn Xiaomi, Realme, Honor och ASUS. Företaget skickade över en detaljhandelsenhet till vÄrt kontor och hÀr Àr vad jag tycker om telefonen efter att ha spenderat en kort stund med den.

Xolo Era 5X UFI 16

XOLO Era 5X kommer i en vit lĂ„da med minimal branding runt och telefonens grafik med kĂ€rnspecifikationer listade lĂ€ngst ner. SĂ„ snart du lyfter locket pĂ„ lĂ„dan hittar du Era 5X insvept i plast som ligger ovanpĂ„ en kartong. Under brickan ser du det genomskinliga skyddsfodralet med skĂ€rmskydd. Äntligen finns vĂ€ggladdaren, mikro-USB-kabeln och SIM-utmatningsverktyget. Som vanligt med budgetsmartphones har mĂ€rket inte levererat hörlurar med Era 5X.

Xolo Era 5X UFI 14

NÀr det gÀller Era 5X har smarttelefonen tillverkats av polykarbonat med en matt yta, vilket lurade mig att tro att den Àr gjord av metall. Det som ger bort det Àr de blanka antennlinjerna i plast som gÄr lÀngs de övre och nedre kanterna pÄ bakpanelen. PÄ tal om bakstycket finns det en enda kameramodul med LED-blixt i det övre vÀnstra hörnet, vinklade fingeravtryckslÀsare mot mitten, XOLO-mÀrkning i mitten och högtalargaller mot botten. Kommer till sidorna finns det en dubbla SIM-kortplats med dedikerad microSD-kortplats till vÀnster, fysiska knappar till höger, 3,5 mm ljuduttag pÄ toppen och en mikro-USB-kabel lÀngst ner.

Xolo Era 5X UFI 09

Förflyttning till framsidan av XOLO Era 5X har telefonen utrustats med en 5,7-tums HD + IPS In-Cell-skÀrm. Panelen Àr ganska anstÀndig och erbjuder bra betraktningsvinklar och lÀsbarhet i solljus. NÀr det gÀller funktionerna har företaget inkluderat automatisk ljusstyrka och nattljus för att undvika trötthet i ögonen vid lÄngvarig smartphone-anvÀndning. Men bortsett frÄn dessa finns det inget att skriva hem om nÀr det gÀller Era 5X display.

Xolo Era 5X UFI 05

I prestandaavdelningen Àr XOLO Era 5X utrustad med MediaTeks Helio A22 SoC klockad pÄ 2,0 GHz fyrkÀrnig processor och IMG PowerVR GE GPU. Processorn Ätföljs dessutom av 3 GB RAM och 32 GB lagring, som kan utökas ytterligare upp till 128 GB via ett microSD-kort. Efter redogörelse för OS och systerm resurser erbjuder smarttelefonen cirka 22,5 GB till slutanvÀndaren. PÄ den korta tiden som jag tillbringade med handenheten hanterade den vanliga uppgifter med lÀtthet men kÀmpade lite med mer Àn fem appar öppna och vÀxlade mellan dem.

För programvara startar XOLO Era 5X den daterade Android 8.1 Oreo ur lÄdan med ett anpassat grÀnssnitt pÄ toppen. Det lÄdlösa grÀnssnittet har alla ikoner som ligger snyggt pÄ startskÀrmen. Och Àven om programvaran kommer med sin rÀttvisa andel bloatware, Àr de flesta appar frÄn tredje part och kan avinstalleras. Slutligen drivs telefonen av ett 3000 mAh batteri och levereras med 7,5 W snabbladdningsstöd.

Xolo Era 5X UFI 07

XOLO Era 5X har en 13MP primÀr kamera med LED-blixt och 5P Largan-objektiv pÄ bakpanelen. Smarttelefonen har samma sensor pÄ framsidan för selfies och videosamtal. Kameraappen har utrustats med funktioner som portrÀttbelysning, realtidsbokeh, ansiktsskönhet, HDR, panorama, AR-klistermÀrken, Super Night-lÀge och intelligent selfie. De första bilderna frÄn smarttelefonen i normalt lÀge Àr trevliga, men i stÄende lÀge missar telefonen mÀrket nÀr det gÀller att upptÀcka kanterna. VÀnd dig dock till den frÀmre kameran och resultaten Àr förvÄnansvÀrt trevliga med studiolÀget som Àr ganska imponerande. För de oinvigda Àr studiolÀget inspirerat av Apples Portrait Lighting-lÀge för selfies.

Som jag nÀmnde i början, med en prislapp pÄ 7499 Rs, hamnar XOLO Era 5X bland nÄgra seriösa utmanare som Samsung Galaxy M10 (recension) och Xiaomi Redmi 6 (recension). Om du ökar din budget nÄgot har du Ànnu bÀttre alternativ som Realme 3 (recension) och ASUS ZenFone Max Pro M1 (recension). Och dÀr ligger problemet för Era 5X, det Àr inte ett dÄligt alternativ som sÄdant, men konkurrensen Àr bara bÀttre.