XOLO ZX unboxing och första intryck: överklÀdd för segmentet

XOLO ZX unboxing och första intryck: överklÀdd för segmentet

“XOLO ZX Ă€r den första smarttelefonen frĂ„n mĂ€rket som har en skĂ€rmskĂ€rning”

Dessa dagar Àr prickiga och in-your-face-nyanser dagordningen i vÄra smartphones, med varumÀrken som gör nÄgra okonventionella val nÀr det gÀller design och utseende. XOLO ZX som lanserades nyligen i Indien Àr utstÀllningen A om detta fenomen. Smarttelefonen landade pÄ vÄrt kontor nyligen och efter att ha spenderat en kort stund med enheten Àr jag hÀr för att dela om det bara ser prickigt ut eller fungerar bra ocksÄ.

XOLO ZX UFI 21

Förpackningen pÄ XOLO ZX Àr den motsatta av smarttelefonen med en generisk vit lÄda med mÀrke pÄ toppen och bilder pÄ smarttelefonen med viktiga specifikationer listade lÀngst ner. NÀr du öppnar locket ser du ZX sitta ovanpÄ en kartong, som ocksÄ Àr manteln för det grundlÀggande skyddshöljet. Under brickan finns en adapter, mikro-USB-kabel och SIM-utmatningsverktyg. Om du Àlskar att lyssna pÄ musik mÄste du investera i ett par hörlurar eftersom XOLO inte har gett en med sitt senaste erbjudande.

XOLO ZX UFI 20

XOLO erbjuder ZX i tvÄ fÀrger Midnight Black och Electric Blue. Vi fick det senare och det ser minst sagt elektrifierande ut. Den unika fÀrgen ser lila ut nÀr du tittar pÄ den frÄn sidan men nÀr du tittar direkt pÄ den verkar den vara kungsblÄ. PÄ bakpanelen finns en dubbelkamerauppsÀttning med LED-blixt i det övre vÀnstra hörnet, en avlÄng fingeravtryckslÀsare mot mitten och XOLO-mÀrkning i mitten. Den unika nyansen strömmar ocksÄ över till sidorna, dÀr du hittar det dubbla SIM-facket med en dedikerad microSD-kortplats till höger och fysiska knappar pÄ vÀnster ryggrad. Den nedre kanten rymmer högtalargallret, en mikro-USB-port och 3,5 mm ljuduttag, medan toppen Àr naken förutom att ha en enda mikrofon.

XOLO ZX Àr inte bara den snabbaste smarttelefonen frÄn det inhemska varumÀrket utan ocksÄ den första telefonen med en skÀrmskÀrm. Om jag mÄste dra likheter mellan ZX och nÄgon annan befintlig smartphone pÄminde smarttelefonens fascia mig mycket om OnePlus 6 (recension) med en identisk om Àn nÄgot större hack och haka. Displayen pÄ handenheten mÀter 6,22 tum över och pryder HD + -upplösning. Telefonen fÄr Cornings Gorilla Glass 3-lager för skydd. VarumÀrket har laddat smarttelefonen med vanliga displayfunktioner som möjligheten att dölja hack, nattljus och adaptiv ljusstyrka bland andra. SkÀrmen Àr ganska ljus och skarp men erbjuder en nÄgot varmare nyans nÀr man tittar pÄ den frÄn sidorna.

XOLO ZX UFI 17

PÄ tal om funktioner startar XOLO ZX Star OS 5.1 som Àr baserad pÄ den nu daterade Android 8.1 Oreo. GrÀnssnittet Àr laddat med en hel del funktioner som gestkontroll och bloatware, tack och lov kan de flesta av dem avinstalleras. Att kunna avinstallera bloatware minskar belastningen pÄ processorn och hjÀlper till att underlÀtta telefonens totala prestanda. Detta leder mig till handenhetens processor, som Àr MediaTek Helio P22-chipset som stöds av 4 GB / 6 GB RAM och 64 GB / 128 GB lagring. Jag hade 128 GB-varianten med mig, varav cirka 115 GB Àr tillgÀnglig för slutanvÀndaren. Under min korta tid med handenheten lyckades ZX vÀxla mellan flera appar utan att svettas.

Att driva smarttelefonen Àr ett 3,260 mAh-batteri, vilket Ätföljs av en AI-batterifunktion. XOLO hÀvdar att funktionen intelligent kan upptÀcka och döda appar som körs i bakgrunden.

XOLO ZX UFI 09

I bildavdelningen omfattar installationen med dubbla kameror en 13-megapixel-shooter som backas upp av en 5-megapixels djupsensor och dubbelton-LED-blixt. Kameraappen har laddats med AI-stödda funktioner som AI Refocus, AI Portrait och AI Studio. Det finns en 16-megapixelspelare pÄ framsidan, som ocksÄ fÄr samma funktioner som den bakre kameran. Jag gick in i kameraappen och tÀnkte att precis som alla andra budgettelefoner kommer dubbla kameror pÄ ZX ocksÄ att vara gimmickiga. Men jag stÄr korrigerad eftersom de första bilderna frÄn smarttelefonen hade höga detaljer och fÀrger. Jag var sÀrskilt imponerad av portrÀttlÀget, som inte mjukade kanterna alls och producerade en iögonfallande bokeh.

XOLO ZX UFI 22

I ett nötskal kommer XOLO ZX med en anstÀndig skÀrm, bra prestanda och imponerande kameror. Men smarttelefonen befinner sig i ett lopp med sÄdana som den nyligen lanserade Xiaomi Redmi Y3 (recension) och för att inte tala om andra solida alternativ i segmentet som Redmi Note 7 och Samsung Galaxy M20 (recension). Det Àr svÄrt att göra ett argument för XOLOs erbjudande mot konkurrenterna, sÄvida du inte sjÀlvklart vill köpa en smartphone frÄn din nÀrbutik.

Foton av Gaurav Rajput