Yeelight Motion Sensor uppladdningsbar nattljusgranskning: spontan belysning

Yeelight Motion Sensor uppladdningsbar nattljusgranskning: spontan belysning

”Vad sĂ€gs om ett ljus som tĂ€nds automatiskt nĂ€r det upptĂ€cker rörelse? LĂ€s vĂ„r recension av Yeelights nya Motion Sensor Nightlight ”

Smart belysning utgör hjÀrtat i alla smarta heminstÀllningar, men det finns en annan kategori av lampor som Àr lika coola, till och med hjÀlper dig att spara pÄ dina elrÀkningar. Jag hÀnvisar till sensorbaserade lampor, och om du inte har övervÀgt dessa för ditt hem Àn, tror jag pÄ allvar att det Àr dags att du tittar nÀrmare. Jag Àr ett stort fan av hemautomation och nyligen undersökte jag nÄgra belysningsalternativ som anvÀnder rörelsesensorer för att slÄ pÄ och av automatiskt. SÄ nÀr jag fick möjlighet att prova ett nytt sensorbaserat ljus frÄn Yeelight hoppade jag pÄ chansen.

Xiaomi-backad Yeelight Àr ett vÀlkÀnt belysningsmÀrke i Kina och har nyligen gÄtt in pÄ den indiska marknaden med en portfölj bestÄende av smarta lampor (recension), en lampa (recension) och remsor. Motion Sensor Rechargeable Nightlight Àr ett av de senaste erbjudandena i Indien frÄn Yeelight, och Àven om det inte Àr smart i verklig mening, gör det precis vad namnet antyder. De flesta rörelsesensorbaserade lampor och enheter anvÀnder det som kallas en PIR-sensor (Passiv Infraröd) för att fungera, och Yeelight Nightlight Àr inte annorlunda. Det cirkulÀra ljuset Àr ganska kompakt och packas i ett uppladdningsbart 750 mAh batteri för ström. Det finns en mikro-USB-port pÄ sidan för laddning och den nödvÀndiga kabeln ingÄr i lÄdan.

Yeelight-uppladdningsbart-nattlampa-10

En av de bÀsta sakerna med det Àr att du fÄr tre monteringsalternativ för att installera den. Ljuset har en magnetisk rygg sÄ att du kan fÀsta den pÄ en jÀrnyta direkt. En metallskiva med en sjÀlvhÀftande rygg ingÄr ocksÄ i förpackningen och som kan anvÀndas för att montera Yeelight-enheten var du vill. Stick bara pÄ skivan pÄ en ren, plan yta och fÀst sedan ljuset magnetiskt. Yeelight har ocksÄ en hopfÀllbar plastkrok som kan anvÀndas för att hÀnga upp den i skÄp eller garderober.

Yeelight rörelsesensor uppladdningsbart nattljus

PĂ„ sidan finns en trevĂ€gsreglage, med pĂ„ och av pĂ„ vardera sidan och ‘Auto’ i mitten. Återigen Ă€r dessa lĂ€gen ganska sjĂ€lvförklarande, med Auto-lĂ€get som det mest intressanta eftersom det Ă€r det som anvĂ€nder PIR-sensorn för att aktivera ljuset automatiskt.

Yeelight-uppladdningsbart nattlampa-12

Ett av de huvudsakliga anvÀndningsfallet för Yeelight Motion Sensor uppladdningsbart nattljus Àr att hÀnga det i en garderob, i vilket fall ljuset tÀnds automatiskt nÀr du öppnar dörren (förutsatt att omkopplaren Àr instÀlld pÄ Auto). Du kan ocksÄ anvÀnda den i en hall eller sticka den nÄgonstans nÀra din sÀng sÄ att den fungerar som en nattlampa och tÀnds nÀr du stÄr upp mitt pÄ natten för en midnattmat eller en tur till badrummet. Enheten avger ett varmt ljus som inte blir för starkt, men bör rÀcka för att belysa insidan av en garderob eller som nattlampa. Det inbyggda batteriet Àr klassat att hÄlla i upp till 120 dagar pÄ en enda laddning, och jag kommer inte att bestrida det pÄstÄendet eftersom jag aldrig laddade det ens en gÄng under min 10-dagars testperiod.

Jag kan definitivt garantera att ljussensorn Àr ganska kÀnslig, eftersom den kunde upptÀcka den minsta rörelsen och aktivera enheten Àven upp till ett avstÄnd pÄ 10-12 fot. Det Àr vÀrt att nÀmna att enheten inte slÄs pÄ alls om omgivningen Àr starkt upplyst.

Yeelight-uppladdningsbart-nattlampa-01

SĂ„ Ă€ven om Yeelight Nightlight fungerar som annonserat, tycker jag att det Ă€r lite dyrt för sitt begĂ€rt pris pĂ„ Rs 1 599, sĂ€rskilt eftersom det finns en hel del andra alternativ tillgĂ€ngliga för lĂ€gre. En sökning pĂ„ Amazon Indien kommer att ge upp en massa alternativ för sensorbaserade lampor, i olika utföranden, formfaktorer och monteringsalternativ, i bĂ„de batteridrivna och uppladdningsbara varianter. Även om jag inte kan jĂ€mföra alla dessa med Yeelights erbjudande, testade jag en frĂ„n ett varumĂ€rke som heter IFITech. Detta streckformade ljus kommer med 10 lysdioder, en PIR-sensor och ett uppladdningsbart 850 mAh batteri. Ljuset Ă€r lite lĂ€gre (Rs 1350) och Ă€r mycket ljusare Ă€n Yeelight Motion Sensor uppladdningsbart nattljus, men matchar inte nĂ€r det gĂ€ller sensorkĂ€nslighet och batteritid.

För att sammanfatta allt Ă€r Yeelight Motion Sensor Rechargeable Nightlight ett anvĂ€ndbart tillskott till alla hem enligt min mening, förutsatt att de nĂ€mnda anvĂ€ndningsfallet matchar dina krav. Önskar bara att det var ljusare och prissatt lite lĂ€gre, men jag tror att de högre kostnaderna Ă€r motiverade med tanke pĂ„ hur bra det fungerar.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Fungerar bra KĂ€nslig sensor Bra batteritid

Nackdelar

Prissatt pÄ den högre sidan LÄg ljusstyrka