YouTube-ingenjörer klÀckte en plan för att döda Internet Explorer 6, avslöjar tidigare Google Engineer

YouTube-ingenjörer klÀckte en plan för att döda Internet Explorer 6, avslöjar tidigare Google Engineer

”YouTube pĂ„ Internet Explorer 6 skulle visa ett meddelande:” Vi kommer snart att avveckla stöd för din webblĂ€sare. VĂ€nligen uppgradera ‘”

Det gjordes ett planerat försök att döda Internet Explorer 6 för nĂ€stan tio Ă„r sedan. Tidigare Google-ingenjör Chris Zacharias har avslöjat att en grupp YouTube-ingenjörer utformade en kod för att visa en varning pĂ„ Microsofts webblĂ€sare pĂ„ YouTube-sidan om att support snart skulle “avvecklas”. Enligt Zacharias blogg upptrĂ€dde varningen pĂ„ alla YouTube-sidor, vid en tidpunkt dĂ„ trafiken pĂ„ streamingwebbplatsen pĂ„ IE6 var cirka 18 procent.

Frustrerad över att stödja den Ă„ldrande webblĂ€saren, “Vi började tillsammans fantasera om hur vi kunde hĂ€mnas pĂ„ IE6”, avslöjade Zacharias, en tidigare Google- och YouTube-ingenjör. ”Planen var vĂ€ldigt enkel. Vi skulle lĂ€gga en liten banner ovanför videospelaren som bara skulle visas för IE6-anvĂ€ndare. ” Allt detta Ă€gde rum nĂ„gra Ă„r efter att Google förvĂ€rvade YouTube och plattformen för videodelning Ă€nnu inte antog infrastruktur och policyer frĂ„n Mountain View-företaget.

IE6

Meddelandet skulle visas pĂ„ ett sĂ„dant sĂ€tt att Ă€ven de YouTube-anstĂ€llda som anvĂ€nder företagets iscensĂ€ttningsmiljö inte ens skulle se det. Ingenjörerna skapade en speciell uppsĂ€ttning behörigheter som kallades “OldTuber”, sĂ„ att de kunde kringgĂ„ Googles policyer och göra Ă€ndringar utan att veta om YouTube-kodbasen. “Vi sĂ„g en möjlighet framför oss att permanent förstöra IE6 som vi kanske aldrig fĂ„r igen,” medger Zacharias.

Bannern dök upp i juli 2009, varefter det fanns pressrapporter om att Google dödade Internet Explorer 6-stöd pĂ„ YouTube. Googles advokater ville veta varför YouTube hade bannern pĂ„ plats. “De krĂ€vde omedelbart att vi skulle ta bort bannern,” sa Zacharias. “Advokaterna var oroliga över att Chrome först marknadsfördes som en alternativ webblĂ€sare, vilket ledde till rĂ€dsla för EU-tillsynsmyndigheter som letade efter konkurrensbegrĂ€nsande beteende. YouTube-ingenjörer hade dock programmerat bannern för att slumpmĂ€ssigt visa webblĂ€sare som Firefox, Internet Explorer 8 och Opera.

“Inom en mĂ„nad minskade vĂ„r YouTube IE6-anvĂ€ndarbas till hĂ€lften och över 10 procent av den globala IE6-trafiken hade sjunkit, medan alla andra webblĂ€sare ökade i motsvarande mĂ€ngder,” informerade Zacharias. YouTube insĂ„g allt som har hĂ€nt, men det var för sent och de “Motvilligt kom fram till slutsatsen att mĂ„len hade motiverat medlen.”