YouTube lÄter dig nu surfa pÄ skrivbordet medan du tittar pÄ videor i Miniplayer

YouTube gör det enklare Àn nÄgonsin att starta livestreaming frÄn webben

Äntligen kommer en av YouTubes mobilapps bĂ€sta funktioner till skrivbordet. Den hĂ€r veckan informerade YouTube anvĂ€ndare om att en ny funktion har lagts till pĂ„ den stationĂ€ra versionen av YouTube som gör det möjligt för dem att titta pĂ„ videor i ett hörn av sin webblĂ€sare medan de fortsĂ€tter att blĂ€ddra runt pĂ„ webbplatsen. Den nya funktionen Ă€r kĂ€nd som Miniplayer, och den verkar ha rullat ut till nĂ€stan alla Ă„tminstone frĂ„n och med denna onsdag.

För att aktivera Miniplayer, hÄll bara muspekaren över en video medan den spelas pÄ YouTube.com och hitta den lilla knappen som ser ut som en ruta inuti en annan ruta. Klicka pÄ den sÄ kommer videon omedelbart att krympa ner i det nedre högra hörnet och startsidan kommer att visas pÄ skÀrmen sÄ att du kan börja surfa.

NÀr du vÀl har lagt in en video i Miniplayer kan du fortfarande fÄ tillgÄng till mÄnga av kontrollerna pÄ videosidan, inklusive uppspelning / paus, sökning och hopp till nÀsta video i spellistan. Om du trycker pÄ X-knappen pÄ Miniplayer eller ESC-knappen pÄ tangentbordet kommer spelaren att avfÀrdas, liksom att klicka pÄ en ny video.

YouTube gjorde rubriker tidigare i veckan nÀr alla dess tjÀnster, inklusive YouTube TV och YouTube Music, gick offline i över en timme. Det Àr fortfarande oklart vad som orsakade avbrottet, men mot alla odds lyckades vi klara det. Det Àr förmodligen inte avsiktligt en ursÀkt, men Miniplayer Àr ett vÀlkommet tillskott oavsett.