YouTube planerar enligt uppgift att utveckla en interaktiv originalshow som Netflix Bandersnatch

YouTube introducerar Super Stickers och fler nya sÀtt att tjÀna pengar pÄ innehÄll

“YouTube tillkĂ€nnager kanske den nya interaktiva showen nĂ€sta mĂ„nad men det finns inga officiella detaljer för nĂ€rvarande.”

YouTube planerar att utforska olika typer av originalinnehÄll och det verkar som att plattformen ocksÄ ser i riktning mot Netflix interaktiva innehÄll. Denna typ av originalinnehÄll tillÄter i huvudsak anvÀndare att delta i förestÀllningarna genom att vÀlja vad som hÀnder nÀr berÀttelsen fortskrider och avsluta detsamma med sina val.

Youtube

YouTube kommer att utveckla sitt eget interaktiva innehĂ„ll, precis som det populĂ€ra ‘Bandersnatchavsnitt frĂ„n Svart spegel serier pĂ„ Netflix. Projektet har överlĂ€mnats till den tidigare chefen för YouTubes oskriptade programmering, Ben Relles, enligt rapporterna.

Det finns dock inga förutsÀgelser Ànnu om vilken typ av interaktivt innehÄll anvÀndaren skulle fÄ ut av YouTube. Utvecklare som skapar interaktivt innehÄll utökar flera berÀttelser. Förutom berÀttarformatet syftar YouTube ocksÄ till att öka sina anvÀndare och annonsförsÀljning.

Dessutom sa Susanne Daniels, chef för YouTube; i sin ursprungliga programmering i ett uttalande, ”Vi har nu fantastiska nya verktyg och möjligheter att skapa och berĂ€tta flera lager och interaktiva historier. Ben har en intuitiv och erfaren förstĂ„else för hur plattformen kan förbĂ€ttra innehĂ„llet, vilket gör honom till det perfekta valet för att utveckla denna spĂ€nnande nya division. ”

För att spola tillbaka, Netflix den första innehÄllsplattformen som syftade till en interaktiv underhÄllningsshow med Bandersnatch, vilket frÀmst var avsett för de vuxna. PÄ grund av showens karaktÀr, som krÀvde att tittarna skulle hÄlla sig medan de tittade och spelade, fick Bandersnatch inte en viss tidsperiod men den varade i en session pÄ 40-90 minuter.

NÀr det gÀller YouTubes interaktiva show kommer sannolikt det nya programmet att tillkÀnnages i maj, men detaljerna om det officiella slÀppet av detsamma avslöjas inte just nu.