YouTube sÀger att Indien Àr den största marknaden med 265 miljoner aktiva anvÀndare varje mÄnad

YouTube introducerar Super Stickers och fler nya sÀtt att tjÀna pengar pÄ innehÄll

“YouTube har över 265 miljoner aktiva anvĂ€ndare varje mĂ„nad i Indien, en tillvĂ€xt med 18 procent jĂ€mfört med förra Ă„ret”

Vid YouTube Ärliga Brandcast-evenemang har Google-Àgda YouTube meddelat att det nu har över 265 miljoner aktiva anvÀndare varje mÄnad i Indien, med hÀnvisning till ComScore-data. Detta motsvarar en tillvÀxt pÄ cirka 18 procent jÀmfört med förra Äret, dÄ den hade 225 miljoner aktiva anvÀndare varje mÄnad. Det sa att Indien Àr dess största och snabbast vÀxande marknad i vÀrlden och avslöjade ocksÄ insikter om företagets tillvÀxt i onlinevideosystemet och hur Indiens tillvÀxt kopplades internt.

YouTUbe ny logotyp

Susan Wojcicki, VD för YouTube, sa, ”Indien Ă€r nu bĂ„de vĂ„r största publik och en av vĂ„ra snabbast vĂ€xande publik i vĂ€rlden. YouTube idag har blivit det första stoppet för anvĂ€ndare att konsumera innehĂ„ll, oavsett om de letar efter underhĂ„llning eller information. Det Ă€r denna otroliga mĂ€ngd innehĂ„ll kombinerat med den vĂ€xande rĂ€ckvidden som gör YouTube till en perfekt plattform för varumĂ€rken att driva personligt engagemang. ”

Under Äret har YouTubes mobilkonsumtion i Indien ökat till 85 procent, med 60 procent av visningstiden utanför de sex största tunnelbanorna. Det finns cirka 1200 indiska skapare med över en miljon abonnenter, vilket Àr en drastisk tillvÀxt med tanke pÄ att det bara fanns tvÄ skapare med en miljon abonnenter för fem Är sedan. Separat nÀmnde Adam Smith, YouTube VP of Product Management, att dagliga aktiva anvÀndare i Indien hade vuxit 100 procent frÄn Äret innan.

Företaget lanserade streamingtjĂ€nsterna YouTube Music och YouTube Premium i Indien i mars. YouTube Music har ocksĂ„ en annonssupportad version, medan den betalda tjĂ€nsten levereras med en ” Offline Mixtape ” som lĂ„ter anvĂ€ndare ladda ner upp till 100 lĂ„tar som du gillar och lyssna pĂ„ mest. Listan fortsĂ€tter att uppdateras och du kan stĂ€nga av och stĂ€nga av den frĂ„n instĂ€llningarna. Medan YouTube Premium erbjuder alla funktioner i Music, men ocksĂ„ fĂ„r tillgĂ„ng till hela skivan med originalprogram och filmer frĂ„n företaget.