YouTube trÀffar 2 miljarder tittare varje mÄnad, premium-originalserier Àr tillgÀngliga att titta pÄ gratis

YouTube introducerar Super Stickers och fler nya sÀtt att tjÀna pengar pÄ innehÄll

“Enligt Google spenderar anvĂ€ndare cirka 250 miljoner timmar om dagen pĂ„ att titta pĂ„ YouTube pĂ„ en TV-skĂ€rm”

YouTubes VD Susan Wojcicki avslöjade nyligen en del ny statistik över videoplattformen. TjÀnsten har lyckats korsa milstolpen för 2 miljarder anvÀndare varje mÄnad. Tidigare i Är, i februari, hade VD Sundar Pichai uppgett att YouTube var nÀra att nÄ 2 miljarder mÄnadsanvÀndare. Den hade cirka 1,8 miljarder inloggade mÄnadsanvÀndare dÄ. Slutligen har milstolpen uppnÄtts.

Det hÀr Àr inloggade tittare som YouTube pratar om. Wojcicki uppgav ocksÄ att tittarna spenderar cirka 250 miljoner timmar varje dag pÄ att titta pÄ YouTube pÄ TV-apparater. I mitten av förra Äret var detta antal 180 miljoner timmar. Meddelandena gjordes under ett annonsörsmöte i New York pÄ torsdagen. Detta Àr en stor milstolpe för företaget, eftersom det har hanterat frÄgor relaterade till sÀkerhet och annonsörer.

Youtube

Google har ocksÄ meddelat att YouTube Originals nu kommer att finnas gratis för alla. AnvÀndare kommer inte att behöva betala för att titta pÄ de originalprogram som finns tillgÀngliga pÄ tjÀnsten. Men Google fÄr dig att lÀsa igenom annonser, vilket inte Àr en stor sak eftersom de flesta anvÀndare har vant sig vid dem. Alla originalshow kommer att vara tillgÀngliga för streaming, inklusive den senaste sÀsongen av Cobra Kai, som just förnyades. Företaget uppgav ocksÄ att nÄgra av de program som fanns tillgÀngliga pÄ YouTube Premium ocksÄ kommer att vara gratis under en tid. YouTube Premium-tjÀnsten kostar 12 USD (129 Rs per mÄnad i Indien).

Cobra Kai sĂ€song ett kommer att finnas gratis frĂ„n 29 augusti till 11 september. Den andra sĂ€songen gĂ„r live den 11 september. YouTube har inte meddelat nĂ€r det kommer att göra alla sina premium-original tillgĂ€ngliga gratis. Den nya strategin skulle göra det möjligt för YouTube att tjĂ€na annonsintĂ€kter frĂ„n allt innehĂ„ll gömt bakom betalvĂ€ggen. Företaget tillkĂ€nnagav ocksĂ„ att Kevin Hart’s ‘What the Fit’ show har förnyats och det kommer att finnas en ny show som Alicia Keys kommer att vara vĂ€rd för. Det kommer ocksĂ„ att arbeta med Justin Bieber pĂ„ topphemliga projekt och kommer ocksĂ„ att strömma Lollapalooza.