YouTube TV Àr hÀr, men bara i fem stÀder

Den hÀr veckan lanserade YouTube soft sitt nya streaming-TV-erbjudande, YouTube TV, med tanke pÄ den vÀxande marknaden för sladdknivar. FrÄn och med den hÀr veckan finns YouTube TV tillgÀngligt i Los Angeles, San Francisco, Chicago, Philadelphia och New York City, med 40 kanaler och uppskattningsvis 10 fler pÄ vÀg. För dem som funderar pÄ att försöka spela systemet och komma in tidigt, tyvÀrr registrerar webbplatsen din plats för att se till att du Àr i en stad som stöds.

Som en del av den mjuka lanseringen Àr YouTube TV inte tillgÀngligt pÄ TV sÄvida du inte anvÀnder en Google Chromecast-enhet eller Android TV. För nÀrvarande kommer tjÀnsten endast att vara tillgÀnglig via webbklienten eller de nya iOS- och Android-apparna.

NÄgra av de ursprungliga uppstÀllningarna inkluderar ESPN, FX, Syfy, Bravo och Fox News. Du kan ocksÄ lÀgga till Showtime eller Fox Soccer mot en extra kostnad. Förmodligen Àr AMC och BBC America pÄ gÄng, som redan finns pÄ konkurrerande lösningar, men CNN nÀmns inte.

YouTube TV: s första uppstÀllning

Prissatt till $ 35 per mĂ„nad (med en kostnadsfri testperiod för att starta), kommer YouTube TV att gĂ„ head-to-head med de tvĂ„ största erbjudandena för kabelklippare: Dish’s Sling TV ($ 20+) och Playstation Vue ($ 30 +). PĂ„ senare tid lanserade AT&T ocksĂ„ DirectTV Now, en annan streaming-tv-tjĂ€nst, och Hulu planerar att slĂ€ppa deras Ă„tergivning i slutet av Ă„ret.

I likhet med tÀvlingen har YouTube TV ocksÄ en mÀngd on-demand-innehÄll, men dÀr tjÀnsten sticker ut Àr att för varje prenumeration kan sex anvÀndare fÄ tillgÄng till det och du fÄr obegrÀnsat DVR-lagring i molnet. Tekniskt har de andra plattformarna ocksÄ en majoritet av innehÄllet pÄ begÀran, vilket spelar samma roll som DVR-spinnet, Ätminstone för tillfÀllet.

Lönsamhet med sladdkapning

Enligt en ny Wired-artikel riktar sig YouTube TV inte nödvĂ€ndigtvis till de som vill dike kabeln, utan mer de som aldrig har spenderat pengar pĂ„ traditionell kabel, “sladdhylsorna”.

“De Ă€lskar TV-programmering”, sĂ€ger Kelly Merryman, vice vd för innehĂ„llspartnerskap pĂ„ Youtube. “De Ă€lskar bara inte distributionen.”

Med den stora mÀngden data som finns tillgÀnglig för YouTube bör det vara intressant att se om de verkligen kan rikta in sig pÄ detta segment och om det finns en bredare överklagande, snarare Àn bara de som har bestÀmt sig för att bryta sig bort frÄn Comcast. I USA finns det rapporterade 12,3 miljoner hem som anvÀnder OTA-sÀndningar eller TV med hjÀlp av en antenn av nÄgot slag. DÀremot har den största sladdskÀrningslösningen, Sling TV, enligt uppgift bara cirka en miljon abonnenter. Om YouTube faktiskt kan vÀdja till OTA-tittarna och kombinera det med intÀkter för reklam, finns det mycket intÀkter att göra. Men det förutsÀtter ocksÄ att Merryman har rÀtt i att tro att detta Àr ett distributionsproblem och inte en kostnad.

Under den mjuka utrullningen blir det svÄrt för YouTube att tjÀna pÄ en livskraftig produkt för att lösa kabeldistributionsproblem (titta nÀr som helst, var som helst). Enligt YouTube TV: s webbplats kommer live-TV endast att vara tillgÀngligt i de fem stÀderna och DVR-innehÄll tillgÀngligt var som helst i USA. TillgÀngligheten till lokala nÀtverk som CBS och ABC beror ocksÄ pÄ ditt postnummer nÀr tjÀnsten anvÀnds. För nÀrvarande Àr tjÀnsten heller inte tillgÀnglig internationellt.

Big Business i reklam

ÄndĂ„, mellan prissĂ€ttning och tillgĂ€nglighet, kan YouTube TV troligen komma undan med den nĂ„got högre prispunkten enbart pĂ„ grund av deras position som den största online-medieplattformen i USA. Enligt YouTube drar deras befintliga plattform mer Ă€n en miljard anvĂ€ndare per dag och nĂ„r ocksĂ„ fler 18-34- och 18-49-Ă„ringar Ă€n traditionell kabel, vilket i sin tur kan göra plattformen Ă€nnu mer livskraftig för marknadsförare och annonsörer.

Detaljer om reklam pÄ plattformen Àr i bÀsta fall fortfarande dimmiga, men för nÀrvarande verkar det som om nÀtverksannonser kommer att spelas pÄ vanliga stationer, och nÀr YouTube-videor spelas upp, kommer dessa skapare ocksÄ att fÄ tillgÄng till annonsintÀkterna.