YouTubes VD lyfter fram ansvarsfullt innehÄll, mer stöd för skapare som mÄl för 2019

YouTubes VD lyfter fram ansvarsfullt innehÄll, mer stöd för skapare som mÄl för 2019

“Susan Wojcicki, VD för YouTube, talade om bĂ€ttre teknik för intĂ€ktsgenerering och förbĂ€ttrat plattformsengagemang som nĂ„gra av hennes viktigaste mĂ„l i Ă„r.”

YouTubes vd Susan Wojcicki har talat om hur YouTubes mÄl för 2019 ser ut. Wojcicki, som har varit vid rodret pÄ plattformen sedan 2014, fortsatte sin praxis att dela en lista över mÄl för plattformens framsteg och dess frÀmsta skapare. I en glimt inkluderar hennes viktigaste mÄl för plattformen för 2019 att stödja tillvÀxt och uthÄllig framgÄng för innehÄllsskapare och artister, förbÀttra innehÄllsskaparnas engagemang genom fler evenemang och direktkommunikation och ta upp ansvarsmanteln i linje med mÀngden pÄverkan plattform har i dagens diskurs.

Wojcicki berĂ€ttade att YouTube nu har dubbelt sĂ„ mĂ„nga anvĂ€ndare med över en miljon prenumeranter pĂ„ sina respektive kanaler – ett betecknande nummer som visar hur det har vuxit det senaste Ă„ret. I ett försök att tillhandahĂ„lla bĂ€ttre verktyg och plattformar för sin vĂ€xande bas av videoskapare utvidgade YouTube funktioner som YouTube Premium och YouTube Music till 29 lĂ€nder vid slutet av 2018, frĂ„n bara fem i början av Ă„ret. Dessutom lanserades funktioner som Super-Chat-pay-to-comment, kanalmedlemskap och YouTube Merchandise, vilket gör plattformen mer lönsam för kreativa proffs.

YouTUbe ny logotyp

Mot sĂ„dan prestation 2018 Ă€r YouTubes mĂ„l för det kommande Ă„ret att fortsĂ€tta göra mer av detsamma, eftersom det försöker maximera intĂ€ktsgenerering och tillvĂ€xtstrategier för dess skapare. Wojcicki uppgav under samtalet, ”Vi har förbĂ€ttrat vĂ„ra klassificeringar sĂ„ att vi fattar rĂ€tt beslut om intĂ€ktsgenerering för varje video. Vi har ökat noggrannheten för ikonen för intĂ€ktsgenerering med 40 procent och gör det ocksĂ„ lĂ€ttare för skapare att överklaga nĂ€r vi ringer fel.“

YouTube Studio kommer ocksÄ att bli tillgÀngligt för alla anvÀndare i Är, tillsammans med att lÀgga till fler funktioner som analys och mÀtvÀrden och nyhetswidgets i sviten. Detta hjÀlper ytterligare skapare att göra innehÄll som BerÀttelser och gemenskapsinlÀgg, som görs tillgÀngliga för kanaler beroende pÄ antalet prenumeranter. Wojcicki har vidare lovat att göra YouTube mer stödjande för dess skapare, minska svarstiderna och vara vÀrd för fler evenemang och diskussioner.

Den sista uppmaningen i mĂ„llistan för 2019 Ă€r att vara ansvarig med plattformens innehĂ„ll och inflytelserika krafter. Genom att anpassa YouTubes journalistik i linje med Googles News-initiativ tillade Wojcicki vidare, ”2018 var ett Ă„r av förĂ€ndring, utmaningar och möjligheter. Det hĂ€r Ă„ret kommer utan tvekan att vara mer av samma sak. Se till att feedbacken kommer – Ă€ven om det ibland Ă€r svĂ„rt att lĂ€sa – det Ă€r dina frĂ„gor och kommentarer som gör YouTube till det allra bĂ€sta videogemenskapen för oss alla. Skapargemenskapen Ă€r det som inspirerar mig dagligen och gör denna plattform sĂ„ speciell.“

Eftersom videostreamingstjÀnsten tar över varje hörn pÄ internet, kommer YouTube att strÀva efter att förfina principer och öka innehÄllsskaparens stöd som detta, i ett försök att hÄlla jÀmna steg med underhÄllningsplattformar som originalinnehÄll som Netflix och Amazon Prime.