Zohar Steinberg frÄn Token om hur man bygger en gemenskap av kunder

Zohar Steinberg frÄn Token om hur man bygger en gemenskap av kunder

Zohar Steinberg Àr grundare och VD för tecken, ett sÀkerhetsdrivet betalningsföretag pÄ uppdrag att hjÀlpa mÀnniskor att undvika betalningsbedrÀgeri och identitetsstöld genom att göra det möjligt för dem att sluta avslöja sina kortkortsuppgifter. Nyligen pratade Zohar om sina erfarenheter av att bygga en gemenskap för kunder och intressenter i sin verksamhet, och vad andra intresserade kunde lÀra sig om processen. Kolla in hans bÀsta rÄd nedan.

Dela din expertis

”Jag har varit en del av flera entreprenörssamhĂ€llen i Israel, Europa och USA. Dessa samhĂ€lls styrka ligger i deras förmĂ„ga att dela med sig av sina lektioner och kontakter. Att bygga relationer inom dessa samhĂ€llen Ă€r enklare och snabbare eftersom mĂ€nniskor vet att det gĂ„r tvĂ„ sĂ€tt – du kan ansluta en medföretagare en dag och fĂ„ bra rĂ„d i gengĂ€ld nĂ€sta dag. Utöver det Ă€r du en del av nĂ„got större Ă€n du. Du bor i en gemenskap som delar och förstĂ„r vad du gĂ„r igenom. Detta gör en verklig skillnad. ”

Skapa en kÀnsla av tillhörighet

“Det viktigaste som skiljer en” gemenskap “frĂ„n en lista över kunder eller prenumeranter Ă€r kĂ€nslan av tillhörighet. Med andra ord, du Ă€r en del av nĂ„got organiskt, du har förmĂ„gan att göra en verklig skillnad i nĂ„gon annans liv eller verksamhet, och du Ă€r en del av nĂ„got du vĂ€ljer att tillhöra – att bidra, att ge och att ta emot. ”

Bygg nÄgot sjÀlvhanterande

”De bĂ€sta samhĂ€llen klarar sig sjĂ€lva. Börja med ett bra ramverk kring nĂ„got som mĂ€nniskor bryr sig om och kan relatera till. Du behöver bara förse dem med infrastrukturen för att kommunicera med varandra, vĂ€lkomna andra, dela erfarenheter och stödja varandra. ”

Var flexibel nÀr den förÀndras

”En gemenskap Ă€r som en produkt. Det förĂ€ndras hela tiden. Om jag började frĂ„n grunden skulle jag utforma min community för att vara mer flexibel och öppen. Hitta nĂ„got unikt med din gemenskap och skrĂ€ddarsy dĂ€refter. Det handlar om att hitta det specifika mĂ„let i hjĂ€rtat av korsningen och betona det. ”

Ta del av fördelarna för ditt företag

”Mitt företag hjĂ€lper mĂ€nniskor att undvika betalningsbedrĂ€geri. Vi tror att alla kan och bör skyddas, och att vi tillsammans kan göra betalningsbedrĂ€gerier till det förflutna. Utöver den teknik som vi anvĂ€nder bygger vi en gemenskap eller en “cirkel av förtroende” dĂ€r mĂ€nniskor kan bjuda in sina vĂ€nner, familj och de mĂ€nniskor de bryr sig om. Detta hjĂ€lper oss att förbĂ€ttra bedrĂ€gerikvaliteten för vĂ„ra kunder och skydda resten av samhĂ€llet. ”

AnvÀnd den för att störa

”Ett samhĂ€lle har makten att förena mĂ€nniskor bakom en idĂ©. I vĂ„r vardag hanterar vi oss sjĂ€lva som individer och följer sociala och företagsmĂ€ssiga konventioner. Ett samhĂ€lle har dock makten att Ă€ndra vanor: att sĂ€nka priserna, fĂ„ bĂ€ttre tjĂ€nster och till och med att störa traditionella tjĂ€nster och industrier. IstĂ€llet för att vĂ€nta pĂ„ att en ledare ska förĂ€ndra en bransch Ă„t oss kan vi gĂ„ samman för att bilda en gemenskap och förĂ€ndra den sjĂ€lva. Vi vĂ€ntade alla pĂ„ att Steve Jobs skulle förĂ€ndra musikindustrin och göra den mer överkomlig och tillgĂ€nglig för oss. Ett samhĂ€lle kan göra detsamma inom TV-industrin, mobiloperatörer, banker och mer. Gemenskaper kan och bör vara ett sĂ€tt att fĂ„ vĂ„ra röster hörda och skapa förĂ€ndring. Vi behöver bara inse att vi Ă€r mycket starkare tillsammans. ”