Zoom kommer (slutligen) att rulla ut End-to-End-kryptering för alla anvÀndare

Zoom kommer (slutligen) att rulla ut End-to-End-kryptering för alla anvÀndare

Allas favoritvideomötesprogram, Zoom, meddelade idag att det planerar att rulla ut end-to-end-kryptering över alla planer och anvÀndare, inklusive de som Àr pÄ gratisnivÄ. Den kommer att finnas tillgÀnglig i juli.

Nyheten Àr en mycket vÀlkommen 180 frÄn Zooms tidigare pÄstÄenden (för ungefÀr tvÄ veckor sedan) att det skulle vara inte lÀgg till sÀkerhetsÄtgÀrderna för sina kostnadsfria anvÀndare. Vad hÀnde dÀremellan? En motreaktion frÄn medborgerliga rÀttighetsgrupper och berörda anvÀndare.

Zoom’s Record on Security

Om du först hörde talas om videokonferensappen Zoom i mars pÄ grund av de snabbt instÀllda pandemilÄsningarna Àr du inte ensam. Zooms dagliga aktiva anvÀndare sköt frÄn 10 miljoner till drygt 200 miljoner pÄ bara tre mÄnader.

Ballooning tjugo gÄnger större Àr ett tufft skalproblem för alla, och det faktum att sÀkerhetsproblem berodde pÄ att sÀtta upp otaliga miljoner privata konversationer borde inte komma som en överraskning.

Zoom debuterade en 90-dagars plan för att stÀrka sÀkerheten i slutet av april, inklusive en uppdaterad Zoom 5.0-programvaruversion som kom med bÀttre kryptering, mer sekretessregleringar och en vÀntrumsfunktion för att sÀkerstÀlla att party-crashers inte bara kunde dyka upp utan godkÀnnande.

Men alla dessa förĂ€ndringar kom efter en mĂ€ngd artiklar som lyfte fram Zooms sĂ€kerhetsfrĂ„gor – som den hĂ€r lĂ„nga men vĂ€l tillförda informationen om Medium frĂ„n tidigare i april. Nu har ett liknande sĂ€kerhetsproblem och den efterföljande motreaktionen anfört en ny uppgradering idag.

Zooma kryptera gratis samtal

Zoom VD Eric Yuan startade den nya konversationen den 2 juni med sitt uttalande att Zoom inte skulle bry sig om att kryptera data frÄn gratisanvÀndarkonferenser, trots att man utrullar end-to-end-kryptering till betalande anvÀndare som en del av dess 90- dags sÀkerhetsplan.

Hans resonemang: Zoom behövs för att kunna samarbeta med brottsbekÀmpning.

”Vi vill ge [end-to-end encryption] Ă„tminstone företagskunden eller företagskunden. Det Ă€r sĂ€kert gratisanvĂ€ndare, vi vill inte ge det, sĂ€ger Yuan till analytiker i ett konferenssamtal. “Eftersom vi ocksĂ„ vill arbeta tillsammans, sĂ€g, med FBI, med lokal brottsbekĂ€mpning om vissa mĂ€nniskor anvĂ€nder Zoom för det (sic) dĂ„liga syftet, eller hur?”

Ett potentiellt svar hÀr Àr att dÄliga aktörer fortfarande kan ha pengar att betala för en plan. Men en bÀttre Àr att argumentera för att alla förtjÀnar grundlÀggande sÀkerhet Àven om de inte kan betala en premie för det.

Det verkar vara tackan för mĂ„nga av de aktivister och krypteringsexperter som Zoom konsulterade ocksĂ„ med tanke pĂ„ Zoom’s dramatiska ansikte om Ă€mnet.

Är zoom sĂ€ker nu?

Zooma kommer definitivt att vara ett mer attraktivt gratis videokonferensval nÀr end-to-end-kryptering Àr pÄ plats för alla anvÀndare.

ÄndĂ„, om fram och tillbaka pĂ„ Zooms sĂ€kerhet har lĂ€mnat dig lite trött, kan vi inte skylla pĂ„ dig. Även med juliuppdateringen mĂ„ste mötets vĂ€rdar aktivera alternativet kryptering frĂ„n slut till slut, sĂ„ det Ă€r ingen garanti att du skyddas nĂ€r du inte Ă€r vĂ€rd sjĂ€lv.

Om du letar efter alternativa alternativ, leta inte lÀngre Àn vÄr lista över de tio bÀsta kommunikationsapparna som Àr tillgÀngliga för dig.

Och om du Àr villig att betala till förmÄn för viss jÀrnklÀdd sÀkerhet, har vi ocksÄ en sammanstÀllning av de bÀsta VoIP-tjÀnsterna för företag.

Slutsatsen hÀr: Zoom ringde rÀtt samtal för att utvidga sina krypteringsprotokoll till alla.

Video-appen ska inte klandras för sina vÀxande smÀrtor. Men det faktum att företaget behövde upprepade gÄnger drivas till handling av offentliga motreaktioner Àr inte riktigt ett bra utseende.