ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck: ett komplett paket

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck: ett komplett paket

“Hands on med ZTE: s första 5G-smartphone – Axon 10 Pro 5G”

Om jag kunde summera MWC 2019 i ett ord skulle det otvetydigt vara 5G. FrÄn telekomoperatörer som skryter om sina nÀtverks imponerande hastigheter till smartphonetillverkare som tillkÀnnager sina första 5G-kompatibla smartphones, Fira de Barcelona surrar av löften om rungande snabbt internet. Jag skrev nyligen om Motorolas 5G-mod, som kan slÄs till företagets Äldrande flaggskepp och garantera snabbare internet i vissa omrÄden. Men tÀnk om du inte hade nÄgon Motorola Z3 nÄgonstans?

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck10

Vad hÀnder om du letar efter ett nyare flaggskepp som kan öppna appar lika snabbt som det öppnar webbsidor? Tja, den kinesiska teknikjÀtten ZTE har tÀckt dig. Vid MWC 2019 tillkÀnnagav företaget sitt första flaggskepp för 2019, nÀmligen Axon 10 Pro 5G, som, som dess moniker antyder, stöder 5G. Jag lyckades fÄ tag pÄ en enhet och efter att ha testat den en stund, hÀr Àr mina första intryck av samma.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck13LĂ„t mig först göra det uppenbara ur vĂ€gen – vi Ă€r fortfarande lĂ„ngt ifrĂ„n att fĂ„ rĂ€tt 5G-hastigheter pĂ„ vĂ„ra enheter. Faktum Ă€r att nĂ€r du fĂ„r 5G kanske du vill uppgradera till en nyare, snabbare enhet. För att sĂ€kerstĂ€lla att smarttelefonen klarar tidens test har ZTE utrustat sitt flaggskepp med Qualcomms Snapdragon 855-processor, som fungerar tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB lagringsutrymme. Nu har jag anvĂ€nt min OnePlus 6T (recension) för att tĂ€cka MWC-evenemanget och det gĂ„r mycket snabbt. Men Ă€ven jag kunde se skillnaden i prestanda varje gĂ„ng jag hĂ€mtade en Snapdragon 855-driven enhet.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck23

ZTE Axon 10 Pro 5G Àr inte annorlunda och under mitt korta tillfÀlle med enheten blev jag överraskad med smarttelefonens otroligt snabba prestanda. Appar öppnade snabbt, UI-animationer gjordes vackert och det fanns bokstavligen ingen fördröjning pÄ enheten. Det Àr som om företaget hade programmerat ordet ur smarttelefonens grÀnssnitt.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck03Det andra som slog ett ackord med mig var telefonens fantastiska design. Det Àr uppenbart att ZTE har tagit inspiration frÄn olika tillverkare för att designa sitt senaste erbjudande, men den slutliga produkten ser ganska unik ut. TrippelkamerainstÀllningen pÄ baksidan av enheten pÄminde mig om Huaweis P20 Pro (recension), medan den dubbla böjda skÀrmen pÄ framsidan kÀndes bekant Samsung. DÀrför borde det inte bli nÄgon överraskning att Axon 10 Pro 5G ser lika elegant ut som nÀstan alla nya flaggskepp. Det finns en kÀnsla av hög kvalitet i telefonen och det rÀcker att sÀga att du kommer att ha svÄrt att inte flagga den.

För portar och knappar har smarttelefonen strömknappen och volymvippan pÄ sin högra ryggrad. Mot botten hittar köpare en högtalargaller och en USB Type-C-port för att ladda enheten. OvanpÄ finns ett hörlursuttag och under smarttelefonens skÀrm ligger smarttelefonens fingeravtryckssensor, som fungerade bra under min första testning.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck28SkÀrmen Àr lika underbar ocksÄ. Panelen mÀter 6,47 tum, levereras med ett vattendroppskÄr, har en full HD + -upplösning och stöds av AMOLED-teknik. Medan pixeldensiteten kanske inte verkar vara i nivÄ med superpremietelefonerna kÀndes skÀrmen tillrÀckligt skarp och ljus personligen. Betraktningsvinklarna var ocksÄ bra och jag stötte inte pÄ nÄgra konstiga fÀrgförskjutningar runt panelens kanter nÀr jag tittade pÄ skÀrmen frÄn en vinkel.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck16För optik har ZTE levererat sitt senaste erbjudande med en tredubbel kamerainstÀllning bakÄt som bestÄr av en 48MP, f / 1.8-sensor (ingen information om det Àr Sony IMX 586 eller Samsung ISOCELL G1), en 20MP vidvinkelskytt med en 125 graders synfÀlt och en 8MP teleobjektiv. För selfies fÄr handenheten en 20MP-skjut pÄ framsidan. TyvÀrr kunde jag inte testa smarttelefonens kameror pÄ showgolvet, sÄ jag kan kommentera detsamma. Med det sagt ser installationen extremt lovande ut och jag Àr glad att ZTE tÀcker alla baser genom att erbjuda ett tele- och vidvinkelobjektiv.

ZTE Axon 10 Pro 5G första intryck05

ZTE Axon 10 Pro 5G stöder Android Pie med en hud av MiFavor UI pÄ toppen. Handenheten stöds av ett 4000 mAh batteri som ska kunna driva smarttelefonens FHD + -skÀrm i minst en dag. De exakta prissÀttningsuppgifterna för enheten Àr för nÀrvarande okÀnda, men vi borde ha en tydligare bild snart enheten kommer att komma i hyllorna under första halvÄret 2019.