Zuckerbergs vittnesmĂ„l om kongressen slĂ€pptes: ‘Jag startade Facebook, jag driver det och jag Ă€r ansvarig’

Facebook tilldelar anvÀndare som rapporterar falska nyheter en hemlig

Med Facebook fortfarande pĂ„ grund av Cambridge Analytica-skandalen som pĂ„verkade uppemot 87 miljoner anvĂ€ndare, Ă€r Mark Zuckerberg pĂ„ vĂ€g till DC den hĂ€r veckan för att vittna inför kongressen om en rad integritetsfrĂ„gor. Med den sociala nĂ€tverksjĂ€tten fortfarande mitt i en PR-mardröm kommer Zuckerberg att vara mycket pressad för att svara pĂ„ nĂ„gra svĂ„ra frĂ„gor frĂ„n lagstiftarna. Faktum Ă€r att Facebook gick sĂ„ lĂ„ngt att anstĂ€lla ett team av konsulter för att sĂ€kerstĂ€lla att Zuckerberg – som historiskt sett varit lite blyg och besvĂ€rlig i intervjuer – verkar mer charmig Ă€n robot.

Innan Zuckerbergs framtrÀdanden slÀppte kongressen idag Mark Zuckerbergs beredda vittnesbörd. Som du förvÀntar dig berör Zuckerbergs kommentarer nÄgra frÄgor och inkluderar ett erkÀnnande att Facebook inte gjorde tillrÀckligt för att hindra tredjepartsaktörer som Cambridge Analytica frÄn att missbruka verktyg som erbjöds utvecklare med goda avsikter. Dessutom tar Zuckerberg det fulla ansvaret för att inte inse hur Facebooks plattform kan anvÀndas för olyckliga ÀndamÄl.

“Men det Ă€r tydligt nu att vi inte gjorde tillrĂ€ckligt för att förhindra att dessa verktyg ocksĂ„ anvĂ€nds för skada”, sĂ€ger Zuckerberg. ”Det gĂ€ller falska nyheter, utlĂ€ndsk inblandning i val och hatprat, liksom utvecklare och dataskydd. Vi tog inte en tillrĂ€ckligt bred syn pĂ„ vĂ„rt ansvar, och det var ett stort misstag. Det var mitt misstag, och jag Ă€r ledsen. Jag startade Facebook, jag driver det och jag Ă€r ansvarig för vad som hĂ€nder hĂ€r. ”

Vad Facebook gör för att göra plattformen sÀkrare framöver, förklarar Zuckerberg:

Vi mÄste se till att utvecklare som Kogan som fick tillgÄng till mycket information tidigare inte kan fÄ tillgÄng till sÄ mycket information som gÄr
fram.

Vi gjorde nÄgra stora förÀndringar pÄ Facebook-plattformen 2014 för att dramatiskt begrÀnsa mÀngden data som utvecklare kan komma Ät och för att proaktivt granska apparna pÄ vÄr plattform. Detta gör det sÄ att en utvecklare idag inte kan göra vad Kogan gjorde för flera Är sedan.

Men det finns mer vi kan göra hÀr för att begrÀnsa informationen som utvecklare kan komma Ät och införa fler skydd för att förhindra missbruk.

Vi tar bort utvecklarnas Ätkomst till dina data om du inte har anvÀnt deras app pÄ tre mÄnader.

Vi minskar den information du ger en app nÀr du godkÀnner den till endast ditt namn, profilfoto och e-postadress. Det Àr mycket mindre Àn appar kan fÄ pÄ nÄgon annan stor appplattform.

Vi krÀver att utvecklare inte bara fÄr godkÀnnande utan ocksÄ undertecknar ett kontrakt som stÀller strikta krav för att be nÄgon om tillgÄng till deras inlÀgg eller annan privat information.

Vi begrĂ€nsar fler API: er som grupper och evenemang. Du borde kunna logga in i appar och dela din offentliga information enkelt, men allt som ocksĂ„ kan dela andras information – som andra inlĂ€gg i grupper du Ă€r i eller andra som gĂ„r till evenemang du ska – kommer att vara mycket mer begrĂ€nsad .

För tvÄ veckor sedan fick vi reda pÄ att en funktion som lÄter dig slÄ upp nÄgon efter deras telefonnummer och e-post missbrukas. Den hÀr funktionen Àr anvÀndbar i fall dÀr mÀnniskor har samma namn, men det missbrukades för att lÀnka folks offentliga Facebook-information till ett telefonnummer de redan hade. NÀr vi fick reda pÄ om missbruket stÀngde vi av den hÀr funktionen.

Undersöker andra appar.Vi hĂ„ller pĂ„ att undersöka varje app som hade tillgĂ„ng till en stor mĂ€ngd information innan vi lĂ„ste ner vĂ„r plattform 2014. Om vi ​​upptĂ€cker misstĂ€nkt aktivitet gör vi en fullstĂ€ndig kriminalteknisk granskning. Och om vi upptĂ€cker att nĂ„gon anvĂ€nder data felaktigt, kommer vi att förbjuda dem och berĂ€tta för alla berörda.

Att bygga bÀttre kontroller. Slutligen gör vi det lÀttare att förstÄ vilka appar du har tillÄtit Ätkomst till dina data. Den hÀr veckan började vi visa alla en lista över de appar du har anvÀnt och ett enkelt sÀtt att Äterkalla sina behörigheter till dina data. Du kan redan göra detta i dina sekretessinstÀllningar, men vi kommer att lÀgga det högst upp i nyhetsflödet för att se till att alla ser det. Och vi berÀttade ocksÄ för alla vars Facebook-information kan ha delats med Cambridge Analytica.

Zuckerbergs fullstÀndiga vittnesmÄl kan lÀsas hÀr.